15 augustus 2018

Tweelingsonde GRAIL draait nu in baan om de maan

Impressie van GRAIL-B bij de maan

De NASA heeft bevestigd dat ook de tweede

Reacties

 1. hmm dat is dus wat ik since 1 Januari dus zie naast de maan, het is een soort van ster maar heel fel terwijl de lucht gewoon helemaal leeg is, maar dat verklaart nog niet waarom er ook een tweede is als je omdraait en dan ook omhoog kijkt

 2. Nee, wat je naast de maan ziet is de planeet Jupiter. Beide GRAIL-sondes zijn te klein om vanaf de aarde met het blote oog te zien.

 3. Saai wat is dit?

  Waarom het niet mogelijk zou zijn het ISS vanuit Australië te

 4. zien* ?

  Wij moeten het voor school doen 🙂 Kan iemand ons helpen ?

  XXXX

 5. Nou Sasa, Pim kan je niet helpen, maar ik wel hoor. Het ISS is ook vanuit Australië op geregelde tijden te zien. Log in op http://www.heavens-above.com/ en geef daar je locatie aan. Vervolgens kan je in het hoofdmenu kiezen voor de komende passages van het ISS (en van vele andere heldere satellieten), die vanuit de opgegeven locatie zichtbaar zijn. Succes er mee in het verre Australië.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.