23 juli 2018

Ook sterrenkunde op de Campus Party in Berlijn


Van 21 tot 26 augustus 2012 wordt op vliegveld Tempelhof bij Berlijn de Campus Party georganiseerd, een grootschalig evenement waar 10.000 deelnemers uit 27 landen worden verwacht en waar via conferenties, workshops, wedstrijden en activiteiten over techniek en de toepassing ervan wordt gesproken. De allereerste Campus Party werd in 1997 gehouden in Malaga in Spanje, en toen was het gericht op computerspelen. Het doel van de komende CP is:

‘re-type Europe’s source code’ to transform Europe into a better place

Nou, een mooiere doelstelling kan je anno nu toch niet bedenken? Er zijn diverse podia op CP en op eentje daarvan – de Galileo Stage – zal ook sterrenkunde aan bod komen. Drie sprekers zullen er ten tonele verschijnen:

  • Stuart Clark, sterrenkundige uit Engeland, zal het hebben over de zwaartekracht en dan met name over de vraag hoe de volgende theorie daarover n

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.