17 juli 2018

Nieuwe software Curiosity maakt ‘m gereed voor het grote avontuur


De computers aan boord van Marsrover Curiosity worden dit weekend voorzien van nieuwe software, die ‘m gereed maken voor het grote avontuur, het rijden naar de hellingen van Mount Sharp en daar onderzoek aan de bodem te doen. Technici van de NASA zijn bezig om in allerlei stapjes de software te updaten. Het pakket R9 wordt vervangen door R10. Tijdens de afdaling en landing werd alles door R9 geregeld, maar die software is niet geschikt voor de operaties die ‘ie nu moet uitvoeren. R10 is dat wel. Van Mount Sharp heeft de Curiosity op Sol 2 – de tweede dag dat ‘ie op Mars was, in aardse dagen 8 augustus j.l. – ook foto’s gemaakt. Van drie volle resolutiefoto’s gemaakt met de NavCam plus kleurenfoto’s met de MastCam-34 heeft men de moza

Reacties

  1. Jan Heuser zegt:

    Ik vind dit echt zo geweldig goed gedaan.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.