19 juli 2018

Foto van jezelf vanuit de ruimte? Dat kan voor 30 euro!

Selfie vanuit de ruimte

Om de eerste publiek gefinancierde telescoop, ARKYD genaamd, bij elkaar te verdienen heeft Planetary Resources bedacht om selfie’s vanuit de ruimte te gaan verkopen. Voor het luttele bedrag van 30 euro kan iedereen een foto van zichzelf kopen met op de achtergrond de aarde in HD kwaliteit.

Op sociale media zijn selfies in grote getalen te vinden. Een selfie is een foto die iemand van zichzelf maakt, meestal met een telefoon. Vanaf aarde wordt een foto verzonden naar een scherm aan de buitenzijde van een sateliet waarna er een foto wordt gemaakt met de aarde op de achtergrond.

Maar dat is niet de enige manier waarop geld in het laatje moet komen van de nieuwe telescoop. Voor ongeveer 153 euro kan de kijkbuis een half uur gehuurd worden en in die tijd gemaakte foto’s mogen mee naar huis.

Mocht dat nog niet genoeg zijn dan kan je voor iets minder dan 8000 euro een astero

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.