18 juli 2018

Bedrijf wil maangrotten gaan verkennen

Lunar cave astrobotic

In 2009 wist de Japanse Kaguya-ruimtesonde voor het eerst foto’s te maken van donkere “gaten” in het maanoppervlak. Dit zijn vermoedelijk de openingen van maangrotten, feitelijk gestolde lavabuizen. Sindsdien dromen wetenschappers over een manier om deze geologische schatkamers te onderzoeken. Ze leveren niet alleen informatie op over oeroude lavastromen op de maan, maar ze vormen ook een uitstekende plaats voor astronauten om een “kamp op te zetten” op een goedbeschermde plaats tegen kosmische straling.

Voordat mensen echter de maangrotten gaan verkennen, zal eerst de weg worden vrijgemaakt door robots. Dat is althans het plan van het bedrijf Astrobotic, dat meedingt naar de lucratieve Google Lunar X-Prize. Hieronder zie je een filmpje over het plan:

De inernationale Google Lunar X-Prize probeert een nieuw “Apollo”-gevoel te cre

Reacties

 1. WikkieWokkie zegt:

  Olaf,

  Ik heb per ongeluk je mail adres weggegooid…. :S
  Zou je je adres nog eens kunnen sturen? Wilde net de CD op de bus doen..

  Frank

 2. WikkieWokkie zegt:

  De CD is onderweg!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.