22 juli 2018

Vanavond 22.58 uur: bekijk live de lancering van de Sojoez 36 (TMA-10M)

lancering
Vanavond om 22.58 uur Nederlandse tijd wordt vanaf Bajkonour Cosmodrome in Kazachstan de Sojoez 36 (TMA-10M) middels de Sojoez FG-draagraket gelanceerd, met aan boord de drie astronauten Oleg Kotov, Sergey Ryazanskiy en Michael Hopkins. In rap tempo zullen ze naar het internationale ruimtestation ISS vliegen, waar ze donderdagnacht om 04.47 uur worden verwacht. Daar zullen ze aankoppelen en ongeveer negentig minuten later zullen de luiken opengaan en zal het drietal worden verwelkomt door de drie astronauten die reeds aan boord zijn, Fyodor Yurchikhin, Karen Nyberg en Luca Parmitano. Met z’n zessen vormen ze ISS-expeditie 37. Dat laatste drietal zal volgens de planning op 11 november weer huiswaarts keren en vanaf dat moment vormen de drie achterblijvers in het ISS expeditie 38 – zo werkt die nummering. Kotov, Ryazanskiy en Hopkins zullen bijna zes maanden in het ISS verblijven.

Reacties

  1. Santa Muerte zegt:

    Is dat hier te volgen?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.