23 juli 2018

Waar is de Astroblogs allemaal gehuisvest geweest?

Astroblogs

De Astroblogs is afgelopen jaren de nodige keren verhuist, vanwege de groeiende vraag naar capaciteit van de server van de provider. Ik heb even een kort overzicht gemaakt van al die verhuisbewegingen – kijk hier voor diverse gearchiveerde pagina’s uit de lange geschiedenis van de Astroblogs:

 • van 20 november 2005 tot 22 april 2006 zaten we als m’n eigen homepage bij HCCnet. Het had toen nog geen eigen domeinnaam en het heette Adrianus V’s Astroblogs. Hier een voorbeeld van een blog uit die tijd.
 • van 22 april 2006 tot 5 november 2006 zaten we bij blogger van Google, voor het eerst als www.astroblogs.nl. Google heeft daar een uitstekende gratis dienst voor, genaamd Blogger.
 • Van 5 november 2006 tot 13 januari 2009 zaten we bij de provider Mijn Domein en maakten we voor het eerst gebruik van WordPress als content management systeem. Thema toen was K2.
 • Van 12 januari 2009 tot 18 juni 2013 zaten we bij Webreus. Kostte in het begin wel wat moeite de afbeeldingen verhuist te krijgen, maar het lukte uiteindelijk. Op 23 februari 2010 ging ik over op een ander thema, Atahualpa. Dat duurde tot

Reacties

 1. Gert1904 zegt:

  Arie,

  Knap dat je/jullie al die migraties zo (vrijwel) probleemloos hebt/hebben uitgevoerd. Complimenten!

  Ik ken vanuit naaste waarneming diverse migraties van weblogs die op een ramp zijn uitgedraaid. Met als absolute dieptepunt de migratie van web-log.nl naar weblog.nl bij Sanoma. Zie, bijvoorbeeld,

  http://webwereld.nl/e-commerce/59028-sanoma-trekt-stekker-uit-web-log-nl

  Daar lees je verder niets over in de krant. Helaas. Onder de duizenden slachtoffers zijn zéér trieste gevallen.

  Maar goed. Steek deze complimenten op je/jullie hoed (of hang ze in de kerstboom, natuurlijk).

  Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar voor alle medewerkers van Astroblogs.

 2. Dank voor je compliment. Ik wist niet dat die verhuizing van Web-log zo slecht verliep en dat zo velen daarvan het slachtoffer waren. Er waren 360.000 bloggers bij Web-log, waarvan op dat moment nog een kwart actief was. Triest dat het zo moest lopen. Gert, jij ook hele fijne dagen!

 3. Enceladus Enceladus zegt:

  Mooi werk Arie.
  Complimenten van de andere Gert!

  groet,
  Gert (Enceladus)

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.