22 juli 2018

Hoe snel beweeg je nu op dit moment?

heelal

Ik heb ooit wel eens een blog geschreven met de titel ‘hoeveel kilometer heeft u vandaag afgelegd?‘ en daarin becijferde ik hoe wij op de aarde met een behoorlijke snelheid door het heelal suizen, rekening houdend met de aarde die roteert om haar as

Reacties

  1. Toch is er vreemd genoeg een soort universeel referentiestelsel. Namelijk de 3K achtergrondstraling. Als je ten opzichte van die straling een snelheid nul hebt (geen rood/blauw verschuiving in alle richtingen) ben je in rust met het heelal zelf! Is dat geen rustgevend idee?

  2. Monique Monique zegt:

    En ik zie hier in de video ook een paar voorbeelden van hoe onze hersenen ons voor de gek houden (4:22) 😀
    We redeneren vanuit de kennis die we hebben en daarna kijken we pas hoe het zit en of dat misschien toch anders kan zijn.
    Leuk filmpje.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.