20 juli 2018

Een mooie zonsondergang op Aarde en op Kepler-186f

zonsondergang

Gisteren maakten NASA-wetenschappers bekend dat met de Kepler ruimtetelescoop een rotsachtige exoplaneet is ontdekt die ongeveer de afmeting van de aarde heeft en die in de leefbare zone rondom zijn ster ligt, een dwergster van de spectraalklasse M1, de planeet Kepler-186f. Sindsdien heeft iedereen het over de planeet en over de mogelijkheid dat daar wellicht leven mogelijk is. De waarnemingen van Kepler aan de planeet zijn inmiddels ook bevestigd met andere instrumenten, de grote telescopen van het

Reacties

 1. Enceladus Enceladus zegt:

  Eventuele bewoners van Kepler-186f zouden volgens mij behalve van fraaie zonsondergangen ook geregeld moeten kunnen genieten van planeetovergangen, want met die hele trits binnenplaneten is het daar een drukte van belang!

  groet,
  Gert (Enceladus)

 2. Wij (als mensheid) zijn niet graag alleen.

  De soms wat overdreven veronderstellingen dat bepaalde planeten bewoonbaar zouden kunnen zijn
  en mogelijk over leven (zoals wij dat graag zouden zien) beschikken, ondersteunt deze stelling helemaal.
  Ik ben er dan ook van overtuigd dat we best wel wat voorzichtiger, of liever gezegd, nuchter
  met dit soort zaken om moeten gaan, ook al om grote teleurstellingen te voorkomen.
  Het is allemaal geweldig wat we (als mensheid) de laatste tijd ontdekken,
  maar de kans is ook groot dat wij onszelf blij maken met een “dode mus”
  want voorlopig is er wat leven betreft buiten de Aarde, nog niets bewezen.
  Maar je kan er wel fantastisch over dromen 🙂

  • Enceladus Enceladus zegt:

   Zelfs de ontdekking van een dode mus op Kepler-186f zou wereldnieuws zijn! 😉

   Maar ik snap wat je bedoelt. Toch denk ik dat we met ‘voorzichtigheid’ niet zo veel opschieten in dit geval. Laten we maar zoveel mogelijk onderzoek blijven doen, dat vergroot de kans dat het wel een keer raak is.

   groet,
   Gert (Enceladus)

  • Het zou achterlijk zijn om te denken dat daarbuiten geen leven is, of iets intelligents rondloopt.
   ’t is trouwens zwaar tijd dat de mens en zijn hersenpaartje eens beseft dat hij niet het centrum is van eender welke wereld. Misschien maakt dat de fanatieke religieuze waanzin eindelijk iets belachelijk of gaan ze daarginds ook Bijbels of Korans verdelen. Dat ze maar snel een paar extra lenzen op diene verrekijker zetten.

 3. g.r.yousefi zegt:

  Dit is weer een mooi bericht,en ook niet echt verbasend,want als men aan oneindig geloft,kan dit tot de heele heelal gelden,dus je moet voor oneindig zelfde aarde en of zonnen verwachten misschien heel premier civilisatie en of giga ontwikkelde van.

 4. wanneer kunnen ze er nou in kijken dan er bovenaf foto;s te nemen??

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.