21 mei 2018

Gezocht: een missienaam voor astronaut Thomas Pesquet

Thomas Pesquet tijdens een training voor zijn ISS missie

Thomas Pesquet tijdens een training voor zijn ISS missie

ESA-astronaut Thomas Pesquet zal in 2016 een half jaar lang wonen en werken aan boord van het internationale ruimtestation ISS. Omdat de missie van Thomas nog geen naam heeft, vraagt hij jou om mee te denken. De beste missienaam komt op de speciale patch die hij in de ruimte zal dragen. Thomas schrijft:

Reacties

 1. René Polfliet zegt:

  Mission name: Oxyrhynchus1

  Because: 1 -Thomas his name is in it.
  (Gospel of Thomas found in Oxyrhynchus.

  2-Because it is one of the most: Important excavations ever found!
  (Like Space explorer is for human and Earth.)

  And 1 is for 1 year!- If its possible that the name have a number.

  Oxyrhynchus (Οξύρυγχος; Grieks voor “scherp geneusd”) (nu: El-Bahnasa) is een plaats in Egypte waar archeologische opgravingen worden gedaan. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste opgravingen ooit gevonden. De afgelopen honderd jaar is er het gebied rondom Oxyrhynchus onafgebroken gegraven. Men heeft op deze wijze een enorme collectie teksten op papyrus verkregen, uit de Griekse en Romeinse perioden van de Egyptische geschiedenis. Men heeft er onder andere toneelstukken van Menander gevonden en het Evangelie van Thomas, een belangrijk vroeg gnostisch document.

Laat wat van je horen

*