21 juli 2018

XENON100 sluit waargenomen jaarlijkse variatie van donkere materie uit

De metingen van XENON100 - in blauw - sluiten de jaarlijkse variatie van donkere materie, zoals waargenomen door DAMA/LIBEA (in roze) uit.

De metingen van XENON100 (in blauw) sluiten de jaarlijkse variatie van donkere materie, zoals waargenomen door DAMA/LIBEA (in roze) uit.

Sinds 1998 wordt door het team natuurkundigen verbonden aan de Chinees-Italiaanse DAMA/LIBRA detector onder het Italiaanse San Grasso gebergte gezegd dat ze signalen hebben gevonden die volgens hen afkomstig zijn van donkere materie en die een jaarlijks terugkerende variatie vertoond, die te maken heeft met de beweging van de aarde door het galactische veld van donkere materie. Deze week lijkt het doek echter gevallen te zijn voor deze claim, want met de veel krachtiger XENON100 detector –

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.