23 juli 2018

Ariane-5’s Vulcain-raketmotor bij Space Expo

De Vulcain-raketmotor bij Space Expo

De Vulcain-raketmotor bij Space Expo

Raketmotoren zijn een bijzonder staaltje techniek. Bezoekers van Space Expo kunnen dat staaltje techniek nu van dichtbij bekijken. Het bezoekerscentrum van ESTEC heeft sinds deze week een Vulcain-raketmotor in zijn collectie. De Vulcain is de raketmotor die sinds 1996 gebruikt wordt om Ariane 5-raketten naar de ruimte te brengen.

Reacties

  1. gert1904 gert1904 zegt:

    “It has the same weight as a Boeing 737 jet engine but with 15 times more power.”

    In de vertaling hiervan is, ook bij ESA zelf, het woord “engine” overgeslagen …… 😀😀😉

  2. Aangepast. Thanx!

  3. Wat kan de reden zijn dat er een overmaat waterstof mee omhoog gaat? Waterstof reageert met zuurstof in een molverhouding 2 : 1 2H2 + O2 -> 2 H2O De massaverhouding is 1 : 8 ( 4 g H2 + 32 g O2 -> 36 g H2O ) Voor 130 ton zuurstof is theoretisch dus “maar” 16,3 ton waterstof nodig.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.