17 juli 2018

Nog even en de Astroblogs bestaat tien jaar!

AB-10

Het duurt nog maar enkele maanden en dan bestaat de Astroblogs tien jaar! Op 5 december 2005 hield niet alleen Sinterklaas z’n zoveelste verjaardag, maar toen zag ook de eerste echte Astroblog het levenslicht, een blog gewijd aan de resultaten van de Huygens lander, die op 14 januari van dat jaar op de maan Titan van Saturnus was geland. Hier zie je die blog nogmaals, maar dan zoals ‘ie er toen uitzag.

Tien jaar Astroblogs mogen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan, dat moet met lezers en auteurs gevierd worden. Vorig jaar hadden we ook iets te vieren, vanwege de 10.000e verschenen Astroblog (dit is nr. 11.685), en dat deden we toen met de Astroblogs Meet & Greet op 1 november 2014. Toen kregen de lezers en auteurs

Reacties

 1. Jan Brandt zegt:

  (weer een en nu nog groter???) Feessie!!!

  • Hé Jan, jij had gisteren toch al een feessie? 😁

   • Danielle zegt:

    jaaaa feessie! ik doe mee 😀

   • Jan Brandt zegt:

    Hoe meer feessies, hoe leuker het leven..en al helemaal als het een astro(blogs)feessie betreft!
    Hmmmm…wat dachten we wellicht van .een heuse astro(blogs) disco….met de voetjezzzz hoog van de vloer en met het hoofd in de hemel!!
    Enne…astroblogs-hopman Arie is vroeger, lang geleden in zijn jonge adonis-jaren, jawel…diskjocky geweest in Bibelot!!!

 2. En dan natuurlijk op een leuke locatie! La Palma? Oh nee, daar heeft Jan niet zo goede ervaringen mee (grapje!). Ga eens nadenken 🙂

 3. Tien jaar alweer! Nu nog wat leuke ideeën verzinnen. Het moet dus iets zijn wat raakvlakken heeft met astronomie. Even hardop denken….

  1- Wat dacht je van het Omniversum… als daar toevallig een mooie ruimtevaartfilm draait in de periode waarin het feestje gepland wordt? Misschien is er ook gelegenheid om vooraf en na afloop in een zaaltje onze gasten te ontvangen? Wie weet worden daar ook rondleidingen gegeven (achter de schermen)
  https://www.omniversum.nl/home/

  2- Dan (ook leuk) Bij Sterrenwacht Mercurius beginnen en met de boot naar het oude centrum. Vervolgens een stadswandelroute door Dordrecht met Arie en Jan als gids. Al die bezienswaardigheden bekijken. Mensen die van ver komen kunnen dat eventueel combineren met een ‘weekendje weg’ in de omgeving. Volgens mij heb je daar in de Biesbosch ook een pension waar ze kunnen overnachten, toch?
  Wel mooi weer vereist.

  3- Een theaterbezoek op 18 december aan het Luxor Theater Rotterdam (meer voor de avond). Voorstelling Blue Technologie (Another kind of Blue) 😀

  Hieronder wat meer te zien.
  https://www.youtube.com/watch?v=_S-g7e9E3gs
  https://www.youtube.com/watch?v=XMbFLF0H8DE

  Quote: Technologie maakt ons steeds sneller, sterker, mooier en slimmer. Maar kunnen we wel omgaan met al die extra macht? De Nederlandse choreograaf David Middendorp laat dans en techniek op verbluffende wijze versmelten. Hij werd wereldberoemd met zijn choreografie Blue Journey en betoverde daarmee in het programma America’s Got Talent miljoenen kijkers. In Blue Technology maakt Middendorp opnieuw gebruik van geavanceerde technologieën en confronteert hij u met het spanningsveld tussen de mens en zijn door hemzelf gecreëerde, moderne omgeving.

  Ik weet niet of er zoveel kaartjes te koop zijn voor onze delegatie, vast wel (niet duur 24,50 op de eerste rang) Vooraf/na afloop nog in het theatercafé interfacen. Ze hebben de entree helemaal verbouwd (heel mooi groot)

  https://www.luxortheater.nl/voorstellingen/?maand=2015-12-18#modal=/voorstellingen/224/Another_Kind_of_Blue/Blue_Technology/

  4- Een uitstapje naar Noordwijk zou ook een optie kunnen zijn.
  http://www.space-expo.nl/

  5- Hoe zit dat eigenlijk met die astronomische wandelroute die bij het clubhuis begint? Govert Schilling was bij de opening. Niet echt voor een feessie toch? Nah…schrap///

  6- Nou, wat kunnen we nog meer bedenken. Een bezoekje aan Sterrenwacht Sonnenborg met een rondleiding. Ik zie ook zaalverhuur op de site.
  http://www.sonnenborgh.nl/page=site.home

  7- Boerhaave museum. Met o.a Einstein & Friends. Is te zien vanaf 19 september. Er is een museumcafé en eventueel rondleidingen.
  http://www.museumboerhaave.nl/te-zien-en-te-doen/tentoonstellingen/verwacht/
  http://www.museumboerhaave.nl/

  Als me nog wat te binnen schiet dan houd ik jullie wel op de hoogte. Ben benieuwd wat voor leuks jullie bedenken.
  Zoiets bedoel je toch Arie?

 4. Ja, ik ben ook voor een feestje en mochten entree, of anderen onkosten aan vastzitten, wil ik dat uitgesmeerd best aan meebetalen. Maar kijkt me wel leuk, als een groep astro-nerds, met verschillende gedachtegangen iets leuks te ondernemen, wat ons alle bindt.

  Om te beginnen in Noordwijk lijkt me een goede optie en daar de taart aan te snijden.

 5. Bedankt allemaal bedankt voor jullie reacties en met name Monique voor de talloze suggesties voor hoe we het kunnen vieren. Ik zal het voorleggen aan de feestcommissie – oh nee wacht, die hadden we nou juist afgeschaft. 😉

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.