16 juli 2018

Leven op aarde veel eerder ontstaan dan gedacht

De jonge aarde leek vermoedelijk veel meer op de huidige aarde vroeger werd gedacht.

De jonge aarde leek vermoedelijk veel meer op de huidige aarde dan vroeger werd gedacht.

Het leven op aarde is wellicht veel eerder begonnen dan gedacht, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Volgens de betrokken wetenschappers is het leven zo’n 4,1 miljard jaar geleden ontstaan. Da’s 300 miljoen jaar eerder dan voorgaande onderzoeken gesuggereerd hebben. Als de bevindingen bevestigd kunnen worden, dan is de aarde niet lang na haar geboorte (4,54 miljard jaar geleden) al “tot leven” gekomen.

Het nieuwe onderzoek suggereert dat op aarde levende wezens bestaan hebben voordat onze planeet 3,9 miljard jaar geleden getroffen werd door talloze kometen en planeto

Reacties

  1. Als je zo kijkt wat er aan eiwitstructuren rondzwemt in de cel: echte machientjes die elkaar nodig hebben voor hun functioneren en aanmaak, dan lijkt het erop of er eerst een soort eiwitsoep geweest moet zijn in de oerzeeën en meren en dat deze later binnen een celwand werd beschermd. Proteïne-evolutie als voorloper van wat we normaal onder de evolutie van leven verstaan dus.
    Filmpje over het AIDS virus dat ik zag toont mooi hoe zulke eiwitmachientjes werken:

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.