25 mei 2018

32 exoplaneten (en 15 sterren) hebben officiële namen gekregen

Infographic displaying a breakdown of the winning names and brief descriptions of the chosen names. As announced on 15 December 2015, names for 31 exoplanets and 14 host stars, voted for by the public, were accepted and are to be officially sanctioned by the IAU. The winning names are to be used freely in parallel with the existing scientific nomenclature, with due credit to the clubs or organisations that proposed them.

Eerder dit jaar vroeg de Internationale Astronomische Unie (IAU) aan ons (het publiek) om met namen te komen voor 32 exoplaneten. Het naamgevingsproces is in twee stappen gegaan. Ten eerste mochten scholen, universiteiten, instituten en planetaria namen inzenden. Daar is bewust voor gekozen om het aantal ongeschikte namen zoveel mogelijk te beperken. Toch zaten er vreselijke suggesties tussen, zoals Rock ’n Roll Star en Starry Bunnies

Reacties

  1. Enceladus Enceladus zegt:

    Leuk dat die ene planeet nu Janssen heet. Nu nog een Jansen. 😉

    groet,
    Gert (Enceladus)

  2. Zucht, na zulk nieuws heb ik de neiging om sterrenkunde totaal niet meer serieus te nemen.

  3. Gezien het aantal sterren en planeten zullen we er gauw wat Goden bij moeten verzinnen

Laat wat van je horen

*