19 juli 2018

SpaceX wil in 2018 de onbemande Red Dragon capsule naar Mars sturen

Credit: SpaceX

Credit: SpaceX

SpaceX’ baas Elon Musk strikes again. Via deze tweet liet hij vandaag weten dat zijn in 2002 opgerichte commerci

Reacties

 1. Co van Driel zegt:

  Dat is goed nieuws. Een kolonie naar Mars sturen. Een soort MarsOne 2.0. Het gaat wel een race naar Mars worden. Wie zet er als eerste voet op de rode planeet. Kan ik nog iets meesturen naar Mars, voor de onbemande missie van 2018?

  • Mars One? Ja daar noem je iets, daar heb ik al een poos niets meer van gehoord. Lijkt een beetje in de vergetelheid te raken is mijn indruk.

  • maar waarom naar Mars, Maan of verder als dit óók kan, :

   uit WIKI :
   De Lagrangepunten L4 en L5 zijn de enige Lagrangepunten die zich even snel bewegen in de omloopbaan rond de zon, omdat ze op dezelfde afstand van de zon gelegen zijn als de aarde. Op L4 bevindt zich de Trojaan planetoïde 2010 TK7.[1]

   De Lagrangepunten L4 en L5 van het Aarde-Maan systeem zijn posities die overwogen worden om eventueel ruimtekolonies te stichten.

   is er ooit al eens een poging ondernomen om 2010-TK7 te bezoeken, landen dus.
   wat weten we er eigenlijk van ??
   of wonen daar misschien toch de echte bazen van ons aard-bolletje. 🙂 ??

   • Enceladus Enceladus zegt:

    Wat zouden we op die ruimte-aardappel moeten doen? Erop landen kan nauwelijks. Het geval meet maar 300 meter en heeft ook een maar een minimale aantrekkingskracht. Je zou je ruimtevaartuig dus moeten uitvoeren met een soort harpoen. Maar stel dat we dat doen en er eenmaal zijn, wat dan? Dan hebben we bewezen dat we 50 keer verder dan de Maan kunnen reizen. Tja…

    Nee, laten we nu maar echt inzetten op Mars. Eventueel met eerst nog een generale repetitie op de Maan, maar eerlijk gezegd denk ik dat de Chinezen al bezig zijn om een bemande reis naar de Maan voor te bereiden. Ik zou zo zeggen: ‘been there, done that’, dus hupsakee in één ruk door naar Mars!

    groet,
    Gert (Enceladus)

 2. Tsja, waarom naar Mars en niet naar planetoïde 2010 TK7? Ik denk dat Mars toch meer tot de verbeelding spreekt dan zo’n planetoïde. Plus dat ik niet weet of je op een planetoïde een kolonie kunt stichten, de zwaartekracht zal daar toch een stuk kleiner zijn en Mars lijkt in dat opzicht veel meer op de aarde.

  • ja je hebt helemaal gelijk,
   groot is beter en ver is lekker spannend.
   Mars lijkt Hélemaal niet op de aarde, netzomin als het Wostokmeer op Antartica op een tropisch zwemparadijs lijkt.

   maar is er ooit al iets geland of omheengedraaid op//om 2010TK7 ??

   als landingsproefterrein zal het toch wel geschikt zijn ??
   voor zo’n gevalletje als met Rosetta en Philea zou het misschien wel geholpen hebben om eerst in de buurt een landing te simuleren op mogelijk vergelijkbare grootte.

   tenzij het taboe is natuurlijk, omdat er bijv. kans bestaat dat het uit z’n balans wordt gestoten en neerstort op Aarde 🙂

   • Op Wiki staat over 2010 TK7: ” However, 2010 TK7 is not an energetically attractive target for a space mission because of its orbital inclination:[9] It moves so far above and below Earth’s orbit that the required change in velocity for a spacecraft to match its trajectory coming from Earth’s would be 9.4 km/s, whereas some other near-Earth asteroids require less than 4 km/s.”

   • Enceladus Enceladus zegt:

    Als je landingen wilt oefenen dan kun je dat veel beter op de Maan doen. Ten eerste is die veel dichterbij en ten tweede komt die qua zwaartekracht in ieder geval vele malen meer in de buurt bij de Martiaanse zwaartekracht dan die ingevangen asteroïde. Bovendien zul je, zoals ik hierboven al memoreerde een soort harpoen moeten gebruiken om op zo’n asteroïde te landen. Leuk staaltje van technisch vernuft als het lukt, maar je hebt daar weer niks aan als je wilt landen op Mars.

    groet,
    Gert (Enceladus)

 3. Monique Monique zegt:

  Een mooi interview met Elon Musk

 4. ’t Zal mij benieuwen,,, 🙂
  https://youtu.be/Cwxc_zLH560

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.