20 juni 2018

Breakthrough Prize voor ontdekking zwaartekrachtgolven

864x486

Een onderzoeker van LIGO

De onderzoekers die voor het eerst zwaartekrachtgolven hebben waargenomen krijgen een speciale prijs van 3 miljoen dollar. De selectiecommissie van de

Reacties

 1. Nico zegt:

  Maar wie is nu die Duitse ? data analist van Max Planck ? die dit signaal uit de ruis heeft gevist?

 2. Nico zegt:

  Bedankt voor de link Arie, ik lees dat hij als eerste de automatische computeranalyse per e-mail te lezen kreeg. Het systeem (het volledige team en de ontwikkelaars) krijgen dus allen de credits. Drago is slechts “de pianospeler” lees ik. Ik dacht ff aan het Seti project waar individuen de waarnemingen analyseerden.
  Hier nog eens de historische geschiedenis: http://www.sciencemag.org/news/2016/02/here-s-first-person-spot-those-gravitational-waves

 3. K.J. zegt:

  Het past niet helemaal in dit blog maar ik kwam een prachtig pdfje tegen van NASA, 112 pagina’s met veel plaatjes. Het is een soort roadmap om de openstaande vragen in cosmologie aan te pakken. Echt de moeite waard. De eerste 10 pagina’s is een beetje rommelig en eigenlijk alleen intro.

  Just to share; http://pcos.gsfc.nasa.gov/docs/Beyond-Einstein.pdf
  Beyond Eisten
  From the Big Bang to Black Holes. How did the Universe begin? Does time have a beginning and an end? Does space have edges? Einstein’s theory of relativity replies to these ancient questions with three startling
  predictions: that the Universe is expanding from a Big Bang; that black holes so distort space and time that time stops at their edges; and that a dark energy could be pulling space apart, sending galaxies forever beyond the edge of the visible Universe. Observations confirm these remarkable predictions, the last finding only four years ago. Yet Einstein’s legacy is incomplete. His theory raises—but cannot answer—three profound questions:
  • What powered the Big Bang?
  • What happens to space, time, and matter at the edge of a black hole?
  • What is the mysterious dark energy pulling the Universe apart?
  The Beyond Einstein program aims to answer these questions. It will employ a series of missions linked by powerful new technologies and complementary approaches to shared science goals.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.