23 juli 2018

Asteroid Day Update

asteroidday-header

Elk jaar op 30 juni is het sinds 2015 Asteroid Day. Deze datum is gekozen omdat het de dag is waarop in 1908 in Tunguska, Rusland een planeto

Reacties

  1. Nou, dat de explosie door een planetoïde of komeet was veroorzaakt, is pas sinds de laatste 20 jaar breed aanvaard. In mijn leven heb ik gelezen dat men zich afvroeg wat het was. Een ontplofte vliegende schotel? Een vroege proef met een atoombom?? Men kon gewoon niet geloven dat de Aarde überhaupt getroffen kon worden.
    Dit was in de tijd dat men ook niet kon geloven dat de continenten bewogen, of dat een meer in één keer kon leegstromen en daarbij een nieuwe rivierbedding kon vormen. Wij mensen hebben heel lang niet ‘buiten ons dorp’ kunnen denken.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.