21 april 2019

Sterrenstelsel met dubbele supernova ontdekt

Dubbele supernova in MCG +05-43-16Supernovae zijn normaal gesproken een zeldzaam verschijnsel, die in een gewoon sterrenstelsel zo eens tussen 25 en 100 jaar optreden. Maar sterrenkundigen hebben onlangs met behulp van de ultraviolet-satelliet Swift

Reacties

  1. Jacqueline zegt

    Komt er bij een supernova ook veel warmte vrij zodat dat waarneembaar zou zijn op aarde als het in ons melkwegstelsel zou plaatsvinden, of alleen visuele waarnemingen?
    Groeten van Jacqueline!

  2. Er komt warmte vrij bij een supernova, maar dat zal de Aarde niet bereiken. Daar is de afstand te groot voor. We moeten het doen met de fotonen die ons bereiken in de verschillende delen van het electromagnetisch spectrum (van radiogolven via visueel licht tot röntgen- en gammastralen).

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: