28 september 2023

Christiaan Huygens in de canon!

huygens.jpg

Credit: Public Domain

De definitieve canon van Nederland heeft één wijziging ondergaan ten opzichte van de voorlopige versie die vorig jaar oktober verscheen: de boekdrukkunst is vervangen door… Christiaan Huygens! Yes! De canon is vanmiddag aangeboden aan minister Plasterk van onderwijs. De canon wordt opgenomen in de kerndoelen van het onderwijs en daarmee wordt Christiaan Huygens dus definitief onderdeel van de lesprogramma’s in het onderwijs. Da’s heel mooi. Ik vroeg mij kort na de concept-versie al hardop af waarom Huygens in de canon ontbrak.  Je kon toen al reageren op de voorstellen en de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de eerste op die site was die zich afvroeg waar Huygens was gebleven. Nee, niet gelogen. Er volgden nog vele reacties en die hebben kennelijk ingewerkt op mediëvist Frits van Oostrom, voorzitter van de canoncommissie (die man met die zware wenkbrauwen, vandaag te zien in het achtuur-journaal). Zo, we gaan er eens een borrel op drinken! 😀

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: