15 november 2018

Helderste sterrenstelsels in het vroege heelal ontdekt

hires.jpg

Zo, de koffers zijn weer uitgepakt, de kurkentrekkers zijn opgeborgen (hips), dus tijd voor het serieuze werk. Door een combinatie van verschillende instrumenten hebben sterrenkundigen de zeven helderste sterrenstelsels in het vroege heelal ontdekt. De stelsels zijn zo helder doordat er een gigantische stervorming plaatsvindt, die wel duizend keer groter is dan de stervorming in onze Melkweg. Het meest bijzondere van de stelsels is dat ze ver weg staan en dus vroeg in het heelal al voorkwamen: ze staan ongeveer 12 miljard lichtjaar ver weg en dat betekent dat ze minder dan 2 miljard jaar na de oerknal al bestonden ((Het heelal is 13,7 miljard jaar oud en je weet

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.