20 oktober 2018

Is de ster van bethlehem gevonden?

De ster van Bethlehem. Nostalgisch, nietwaar?Zo kort voor Kerstmis duiken ieder jaar weer de verhalen op over welke sterrenkundige fenomenen ten grondslag liggen aan het verschijnen van de ster van Bethlehem ruim tweeduizend jaar geleden. En dit jaar is het al niet anders. Ene David Reneke, nieuwsredacteur van het blad Sky and Space Magazine heeft alles wat toen te zien was in de computer gestopt en daaruit blijkt dat op 12 augustus in het jaar 3 voor Christus Venus en Jupiter erg dicht bijeen stonden (in conjunctie stonden zoals we dat zo mooi noemen) en aan de vroege ochtendhemel tussen 03.45 en 05.20 uur als

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.