24 september 2023

‘Tot in den Hemel’

Even een onderwerp wat helemaal niets met sterrenkunde te maken heeft [1]Nou ja, dat zeg ik nou wel, maar zo’n wolkenkrabber van 808 meter hoog lijkt toch verdacht veel op de klassieke toren van Babel, waarmee de mensen dichter bij de hemel (lees: de sterren) wilden … Lees verder. In Dubai zijn ze namelijk een wolkenkrabber aan het bouwen die maar liefst 808 meter hoog wordt. Hij laat daarmee de huidige recordhouder van hoogste wolkenkrabber, de Petronas Towers in Kuala lumpur (Maleisië) met z’n 448 meter, ver achter zich. Het gaat om de Burj Dubai [2]In de NRC hebben ze het per abuis over de Burj al Arab, de Arabische Toren, maar dat is dat beroemde hotel aan de kust in Dubai.. Hij is bijna twee keer zo hoog als de welbekende Sears Tower in Chigago (442 meter). Wanneer wordt de 1e kilometer bereikt? Bron: NRC-Handelsblad, 5 februari 2008.

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 Nou ja, dat zeg ik nou wel, maar zo’n wolkenkrabber van 808 meter hoog lijkt toch verdacht veel op de klassieke toren van Babel, waarmee de mensen dichter bij de hemel (lees: de sterren) wilden komen.
2 In de NRC hebben ze het per abuis over de Burj al Arab, de Arabische Toren, maar dat is dat beroemde hotel aan de kust in Dubai.

Comments

  1. Ik heb mij laten uitschrijven voor het penthouse. De eenzame hoogte waarop je woont was toch niet zo’n goed idee 😀

  2. En dan de hele dag naar de woestijn om je heen kijken. Da’s ook geen pretje. 😉

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: