18 september 2018

Nog even over die foto van de Comacluster

Kijk eens rechts in de fotoEergisteren liet ik die foto zien die de Hubble ruimtetelescoop gemaakt had van de Comacluster van sterrenstelsels. Ik kom daar nog eventjes op terug, want er zijn twee interessante dingen over te vermelden. Ten eerste is gebleken dat er in de foto een fout zit. En niet een kleintje ook. Het blijkt namelijk dat er helemaal rechts op de foto een sterrenstelsel dubbel is afgebeeld! 😯 Op de foto links heb ik ‘m even omcirkeld. Dubbelklikken zal niet veel te zien geven, maar een uitvergroting van de fout heb ik hier. De fout is ontstaan doordat het Hubble team vele foto’s van de Hubble tot

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.