3 maart 2024

Is de 2012-gekte losgebarsten in Nederland?

Is Nederland gek geworden vanwege het einde van de Aarde in 2012?

Credit: onbekend

Als ik Phil Plait, de Bad Astronomer aan de overkant van de Grote Plas, mag geloven is er in Nederland een ware 2012-gekte losgebarsten. Tenminste, dat is wat je volgens hem mag geloven als je de Engelstalige Telegraph leest, die op haar beurt die wijsheid weer heeft ontleend aan de Nederlandstalige ‘kwaliteitskrant’ de Volkskrant, ahum. Het draait allemaal om de inmiddels roemruchte datum van 21 december 2012, de dag dat de Aarde schijnt te vergaan. Volgens de Maya-kalender zou die dag de Lange Telling aan een nieuwe periode beginnen en dat zou fataal voor de Aarde zijn omdat dezelfde dag Aarde, Zon en het centrum van de Melkweg op één lijn staan. De Telegraph rept van duizenden Nederlanders die uit angst voor die doemdatum reddingsboten kopen, bunkers aan het bouwen zijn en voedselvoorraden inslaan. Bron van deze krant is weer De Volkskrant, die o.a. ene Petra Faile aan het woord laat, een soort beroepsdoemdenker zullen we maar zeggen. Volgens haar is het vooral de immigratie die noodlottig is, want door al die mensen die hier binnen worden gelaten wordt Nederland voller en voller en daarmee steeds zwaarder. En dus zakt Nederland steeds meer weg. Boehoehoe, zoiets geloof je toch niet? ’t Is zo te zien meer een ex-Leefbaar stemmer die gefrusteerd in De Volkskrant terecht is gekomen en daar een podium voor haar stupide ideeën heeft gevonden. Een storm in een glas water. Terecht dat vele commentatoren op Phil’s bericht hebben gezegd dat hier in Nederland totaal géén gekte is losgebarsten en dat alleen de gekte in mevrouw Faile de vrije hand heeft. 😉 Eh… even voor de duidelijkheid: in genoemde astroblog heb ik talloze argumenten aangevoerd waarom de Aarde NIET vergaat op 21 december 2012! Jullie kunnen rustig uitslapen op 22 december 2012. 😀 Bron: Bad Astronomy.

Share

Comments

 1. De aarde zal inderdaad niet vergaan, maar dat er dingen gaan veranderen dat staat vast. De symtomen zijn nu al duidelijk zichtbaar en zullen alleen maar helderder gaan worden. Misschien gaan we dan toch weer met zijn allen normaal doen!-)

 2. Achraf bijik zegt

  2208 vergaat de wereld pas. 2012 is maar een film het is tog altijd nep gemaakt, kom op mensen haha wees niet dom de wereld vergaat nog niet.

  • @Achraf bijik,

   Dat de wereld dan niet vergaat geloof ik idd ook niet helemaal.

   Ik denk dat wat betreft het jaartal 2012 jij je beter in moet gaan lezen ipv zeggen dat het alleen maar een film is dit geeft aan dat je hier echt niets van weet.

   Er zit veel meer informatie achter dan mensen denken.

   Je wilt echt niet weten wat nasa weet alles is geheim en denk maar niet dat we een waarschuwing krijgen.

   Wij mensen hebben de hele wereld verziekt!! bomen kappen, fabrieken, enz enz

   • @DLS,

    Dat geheim valt ook wel mee.. Als je de juiste bronnen weet te raadplegen kan je heel wat te weten komen. Is alleen wel jammer dat we onszelf onderscheiden en niet in gelijkheid leven.. Hoop dat ze in Japan nu wat bewuster gaan worden, een soort lesje zullen we maar zeggen. Fijn weekend!

   • jacqueline zegt

    @DLS, hoi ik geef je gelijk de mensen doen het zelf aan

    toch ,hoef helemaal niet

    maar die mensen zijn zo

    ze denken niet verder

    het had niet gehoefen zo

    maar goed is hun zijn ding

    gr jacqueline

 3. Ik heb eigenlijk geen idee of de wereld vergaat in 2012 khoop het niet want dan ben ik pas 16, maarja de Maya's hadden wel gelijk over de 2de weerdeldoorlog en waneer hun eigen stam eindigte. Misschien hebben ze nu ookwel gelijk.

 4. Lemms, er lopen op dit moment nog zo'n 8 á 9 miljoen levende Maya’s rond in Midden-Amerika, dus zo gelijk hadden ze niet over het einde van hun eigen stam. En neem van mij aan: op 22 december 2012, een dag na doomsday, kan je rustig aan je ontbijt beginnen hoor. Don't worry! 😀

 5. Wel leuk dat dezelfde wetenschapper 2208 en 2220 hebben. Maar waar het volgens mij om gaat is dat we onderdeel zijn van een kosmische klok en dat de maya's daar aardig wat vanaf wisten. Wat er precies eind 2012 gaat gebeuren, maar vergaan niet. Kan wel zijn dat dingen anders word kwa mind set, duurzaam & vrede!

 6. Jezus.. zijn jullie dom??? iedereen zegt dat de mayas hebben voorspeld dat de aarde vergaat in 2012.. MAAR DAT IS NEIT ZO! Het is alleen het einde van hun kalender en er komt een nieuwe era! Geen einde! Denk is logisch na jongens! Word is ff wakker!

 7. ik geloof dat erbij niewe tijdperk wat veranderingen hoort ,kijk om je heen ,ik denk dat huidige mens aardig stuk van zijn waardigheid kwijt is,de kosmos zal voor herstel gaat zorgen.

 8. wat staat ons te wachten ?

 9. @ lemms

  wat hadden ze dan gezegt over de tweede wereld oorlog ? :O

 10. Daniel zegt

  http://www.bible.ca/pre-date-setters.htm

  kijk maar maar is op deze site dan kan je echt pas lachen het is wel in het engels.

  daar staan alle voorspellingen over doomsday dat niet gekomen is.

  hij gaat door tot 2042 en verder.

 11. hallo,

  ik ben ook vrij nuchter en geloof niet overal in,

  maar.. er heeft een noorweegse politicus uit de school geklapt dat er in noorwegen

  en in andere europese landen in het geheim ondergrondse tunnels en en voorraadkamers voor zaden en voedsel

  gebouwd worden.

  en dat er maar 2.000.000 mensen alleen in noorwegen al in de tunnels mogen die een hoge of belangrijke

  functie bekleden.arts,chirurg,biotegneuten en overheidsfunctionarissen.

  en hij gaat voor 2012 zelf ook ergens hoogen diep weggedoken zitten.

  De rest van de bevolking adviseert hij om ergens hoog in een grot of zo te gaan zitten,

  met voor 5 jaar water en blikvoeding en als je het kan betalen..een biopak en radatiepillen.

  en dat de overheid express niets zegt om massa hysterie te voorkomen omdat ze zelf dan niet kunnen ontsnappen.

  Wat is daar nu van waar! en worden we voor de gek gehouden door onze overheid??wat kunnen wij nog doen??

 12. de aarde word alteid geraakt door zonne vlammen , maar die worden weerkaatst door de electromagnetische velden , het schijnt dat in 2012 de groote zonnevlam door een gat in de electromagnetishe zal reiken en daar door een hoop elenda zal ontstaan. en idd . de elite van de wereld zorgen voor massive bunkers voor zichzelf in onderandere amerika. en wij zijn niet uitgenodigd. onderzoek patric geryl en jesse ventura!!

 13. Goedenavond,

  In een bepaalde zin een hype, maar misschien ook een kern van waarheid. Misschien een soort overgang in ons bewustzijn en als ik nu zie wat er in Egypte gebeurt dan hebben nog heel wat te leren. Waarom moet er verschil zijn en kunnen we niet gelijk zijn en met elkaar leven in vrede? Goed misschien is het probleem iets complexer als in eerste opzicht lijkt, maar als we nu eens wat meer naar elkaar luisteren en dan heb ik het niet over gelijk krijgen, maar over echt naar elkaar luisteren. Zou bijna te mooi zijn

  Hartelijke groet,

  Luitzen

 14. Wij zouden dat na verloop van tijd wel kunnen denk ik. Maar zolang er een elite groep is die de wereld vanaf de zijlijn regeert . En de de bank industtrie muziek film en militaire industrie als slaaf hebben . Zullen wij het volk hieronder lijden . Terwijl regeringen en dat soort vertakkingen ooit zijn gecreerd om ons het volk te dienen. Leven we nu in een wereld waar wij hun diennen.. kijk invisible empire van alex jones . Daar wordt het uitstekend uitgelegd .

 15. Hoi allemaal.

  Het grootste probleem in de wereld is GELD. Dit product had nooit ingevoerd mogen worden.

  Zelfzucht, materialisme, honger, oorlogen, overvallen, moorden, leugens etc etc komen eruit voort.

  Hopelijk betekend 2012 het einde van de mensdom, ze hebben zich nu niet als een vredenlievend volk gepresenteerd en hier geef ik de machtleiders de schuld van.

  Hoe moeten onze kinderen kleinkinderen etc nog leuk voortbestaan in deze waanzin?

  Is het mogelijk dat wij ons ras nog kunnen redden, degene die echt goed in de zin hebben?

  Veel spiritueele spreken over een andere dimensie die we zullen binnen treden…HOE DAN, met al die gekken op deze aardkloot???? Hoe krijgen we alle neuzen dezelfde richting op…pfff is niet te doen, zijn een hoop neuzen….

  Neeh, wij mensen hebben ons slecht gepresenteerd en als dat een allesvernietigende einde inhoud, so be it. Ik heb er vrede mee.

  • Het moderne bankieren kent eigenlijk zijn oorsprong bij de goudsmeden. Geld bestond toen nog gewoon uit munten van goud en zilver en deze werden vaak uit veiligheidsoverwegingen in bewaring gegeven bij een goudsmid.

   De goudsmid

   De goudsmid gaf deze mensen een ticket dat als bewijs diende voor het goud dat in bewaring werd gegeven. Met dit ticket kon men steeds terugkeren naar de goudsmid en het goud weer ophalen. Maar al snel gingen mensen deze tickets gebruiken als betaalmiddel. Ieder ticket was een perfect alternatief voor goud, dus waarom niet? Het papiergeld was geboren.

   Onze goudsmid zag het allemaal gebeuren en kreeg een geniaal idee. Hij merkte dat mensen zelden hun tickets kwamen omruilen voor goud. Het was dus voldoende om een bepaalde hoeveelheid goud in “reserve” te houden. De rest was beschikbaar om tegen rente uit te lenen.

   De goudsmid schreef nu tickets uit als lening en hij deed goede zaken. Maar voor ieder lening werd er eigenlijk een ticket gecreëerd zonder dat de tegenwaarde aan goud aanwezig was. Hoe meer er geleend werd, hoe meer “geld” er in omloop kwam. Maar de hoeveelheid goud was niet veranderd. Het geld dat op deze manier in omloop kwam was eerder virtueel geld. Schuldpapier en geld waren plots hetzelfde.

   Kritische Burgers

   Maar een aantal aandachtige en kritische burgers zagen meer en meer “geld” circuleren en werden wantrouwig. Zou de goudsmid wel voldoende goud in de kluis hebben liggen voor al die extra biljetten die circuleren? Ze namen het zekere voor het onzekere en ruilden hun eigen tickets om naar goud.

   Hier had de goudsmid niet op gerekend. Een groot aantal mensen kwamen op hetzelfde moment hun goud ophalen waardoor hij door zijn reserves goud heen dreigde te raken. Er ontstond een bankrun. De eerste in de geschiedenis. Maar

   helaas niet de laatste.

   De goudsmid moest met schaamrood op de wangen toegeven dat hij veel meer biljetten had uitgeschreven dan er als tegenwaarde goud aanwezig was bij hem. Mensen die met biljetten in handen zaten, beseften plots dat deze biljetten waardeloos waren. Hun rijkdom was een illusie. Indien je geschokt bent door de roekeloosheid van de goudsmid, heb ik slecht nieuws voor je. Het huidige banksysteem is identiek hetzelfde.

   Het werkt zo.

   Er is een beperkte hoeveelheid basisgeld, bestaande uit biljetten en munten uit omloop en de reserves die banken plaatsen bij de centrale bank. Dit is de “monetary base”.

   Ik kan dit best verduidelijken met een voorbeeld. Je zit op een eiland met 100 andere bewoners en iedereen bezit 1.000 euro aan biljetten. Er is ook een bank op het eiland met 10.000 euro eigen vermogen. Inwoners hebben de mogelijkheid om hun biljetten naar de bank te brengen. In ruil krijgen zij jaarlijks interest en blijft hun geld veilig.

   Negentig inwoners brengen hun 1.000 euro naar de bank en parkeren het op een spaarrekening. De bank heeft nu 90.000 euro in bewaring. Men houdt 10% van het bedrag liquide voor het geval spaarders een deel van hun tegoeden opnemen. De rest (81.000 euro) is beschikbaar voor leningen.

   De 81.000 euro wordt uitgeleend aan 9 inwoners van het eiland. Zij zijn actief in de landbouw en kopen er werktuigen mee om het land te bewerken. Deze 81.000 euro komt in handen van andere bewoners van het eiland die deze werktuigen produceren. Zij brengen het geld dat ze verdiend hebben opnieuw naar de bank.

   De Bank

   De bank heeft nu 171.000 euro aan deposito’s uitstaan. De initiële 90.000 euro die inwoners deponeerden en de 81.000 euro die zopas verdiend werd met de productie van werktuigen. Op het eiland is de geldhoeveelheid nu gestegen naar 190.000 euro. Dit bestaat uit 10.000 euro eigen vermogen van de bank, 9.000 uit reserves en 171.000 euro aan spaardeposito’s.

   De Inwoners

   De inwoners rekenen zich rijk. Zij bezitten plots 171.000 euro. Tenminste dat is het geld dat zij op spaarrekeningen hebben staan bij de bank. De bank heeft nu echter 81.000 euro vers geld binnen gekregen waarvan men opnieuw 10% in reserve zal houden. De overige 72.900 euro kan weer worden uitgeleend. Dit bedrag zal uiteindelijk weer in handen komen van andere inwoners van het eiland.

   Deze 72.900 euro zal uiteindelijk weer terechtkomen bij de bank … die 10% reserveert … en de rest weer uitleent. En zo gaat het maar door en door. Uiteindelijk zal er voor iedere euro basisgeld voor ongeveer 10 euro aan leningen verstrekt worden. Banken creëren eigenlijk geld door het verstrekken van leningen. Iedere keer dat er een lening wordt uitgeschreven, stijgt de geldhoeveelheid.

   Het geld dat mensen op spaarrekeningen hebben staan zwelt aan maar de hoeveelheid basisgeld is nog altijd dezelfde. Je kan je afvragen of geld op een spaarrekening eigenlijk wel geld is? Strikt genomen niet. Het is een lening aan de bank. Net zoals in de tijd van de goudsmid “tickets” geen alternatief waren voor goud.

   De lijn tussen geld en schulden is heel dun in het financieel systeem zoals we dat vandaag kennen. Het is systeem van het fractioneel bankieren waarbij banken slechts verplicht zijn om een beperkt deel van de tegoeden liquide te houden.

   Mensen denken dat ze hun geld altijd weer kunnen ophalen bij de bank maar de waarheid is dat de bank hun geld heeft uitgeleend. Wanneer teveel mensen gelijktijdig hun geld ophalen, ontstaat er een bankrun waarbij niemand meer aan zijn geld kan.

   • @DLS,

    Helemaal mee eens, maar wat is de oplossing? De hele wereld failliet laten gaan? Das toch geen optie, want dan krijg je chaos en dan wordt het helemaal ieder voor zich. Soms is een stap achteruit goed om weer vooruit te gaan, maar eigenlijk hoop ik meer op een geleidelijke overgang. Daar kan je aan werken. Ik ben af en toe ook flink gefrustreerd, maar probeer ook over oplossingen na te denken. Verbroedering is daarbij denk ik belangrijk, maar hoe? Dit is iets..

 16. Probleem? Kan ook een uitdaging zijn!-) Heeft ook veel goeds gebracht. Hebzucht en Jaloezie zijn inderdaad vervelend, maar misschien ook wel iets om aan te gaan werken. Einde van mensdom zou ook een beetje jammer en dom zijn. Zijn een op een bepaalde weg waar we een nieuwe van moeten maken, maar wel met zijn allen en dan bedoel ook echt met zijn allen. Vraag is alleen wanneer? Eigenlijk zijn we daar al mee begonnen alleen weten we het nog niet allemaal.. Maar misschien moet het ook wel op zijn gat vallen zodat we met zijn allen tot inzicht komen dat het anders kan en eigenlijk moet. Zijn inderdaad een hele hoop neuzen, maar weet dat je niet alleen bent en misschien is er ook nog wel wat externe hulp! Geloof en hoop staan misschien er wel haaks op, maar zie het in de kleine dingen die groot worden. Vrede met zelfvernietiging zou een beetje zonde zijn toch? Blijf werken aan de goede dingen!-)

 17. Beste Luitzen,

  Bedankt voor je reactie. Het zijn bemoedigende woorden. Helaas voor mij niet overtuigend. Je zegt de vraag is wanneer? Dat niet alleen, de vraag is ook hoe. Als ik in jou perspectief beredeneer kan ik niet anders dan concluderen dat het ook drastisch zal zijn en dan bedoel ik niet in rampen, maar in overtuiging. Gisteren las ik een artikel over DMT wat elk levend wezen in zich heeft, weet jij daar meer over?

  Groetjes,

  Roxy

 18. Ooit van zeitgeist gehoord? Supper boeiende docu . Waarin problemen worden vast gestelt .. maar ook een duidelijke haalbare oplossing wordt weergegeven .. kwestie geld ed

 19. Hallo Roxy,

  De overtuiging zit in jezelf en is voor een ieder anders, maar we kunnen elkaar er wel bij helpen. Het kan alleen wel zo zijn dat sommige mensen nog een beetje wakker moeten worden uit hun dagelijkse sleur. Begrijp niet helemaal wat DMT hier mee te maken heeft, maar geeft je gewoon een andere visie op dingen. Verbondenheid met de totaliteit in het universum. Geen ervaring mee door inname, maar wel herkenning.. En nog even terugkomend op dat andere. Wees een voorbeeld voor anderen en spreek met ze vanuit liefde!-)

 20. Olah,

  In deze wereld zal haat nooit beëindigd worden door haat, maar door liefde; dit is een eeuwige waarheid…

  Groeten en nog een prettige zondag,

  Luitzen

 21. Olaf van Kooten zegt

  Wijze woorden Luitzen! Wat betreft jouw visie op de verbondenheid met het Universum, heeft dit iets te maken met de filosofie van de vrijmetselaars? Enneeeh….wat is DMT??

 22. Hallo Olaf,

  Dank! Meer mijn eigen filosofie met de kennis die ik heb opgedaan. Ben wel eens bij een vereniging geweest, maar voelde me daar niet helemaal thuis. Ze hadden het over ruwe stenen die afgevlakt moesten worden om mee te bouwen en daar ben ik het dus niet helemaal mee eens. Je moet dingen in hun waarde laten zoals ze zijn en niet willen veranderen, maar daar hebben we ook meteen een ander probleem te pakken. Vrijheid en volgens mij heb je daar niet een alziend oog voor nodig. Maar wie weet, elders?

  Mvg,

  Luitzen

  ps. Begrijp die DMT nog steeds niet, maar volgens mij een soort drugs ken het verder niet..

 23. vlinder2010 zegt

  de natuur gaat zich vrijvechten en de mensheid ook, het word tijd dat wij met ons neus op de feiten worden gedrukt!

  het gaat zeker veranderen!

  • De aarde zal vergaan in het zo genaamde zwarte gat

   Als je dit ziet gebeuren kijk je in de ruimte ,heel gek.

   Alles gaat weg , je ziet het gebeuren en bent al weg.

   Als dit voor bij is zeeft je ziel in de ruimte.

   Ik neem aan dat ik gehaald wordt.

 24. Axelles Pernet zegt

  Die prent dat naast de tekst staat vanwaar heb je die?

Speak Your Mind

*