4 december 2023

Hoe plast een astronaut?

Credit: Uitgeverij Luisterwijs

Hoe plast een astronaut? Deze én andere interessante vragen zijn met de antwoorden te beluisteren op een serie luistercollege’s die op CD zijn uitgebracht. Uitgeverij Luisterwijs maakt luistercollege’s voor volwassenen én kinderen over populair-wetenschappelijke onderwerpen. Onlangs zijn er cd’s verschenen over de maan, ruimtevaart en buitenaards leven, specifiek richt op kinderen in de leeftijdscategorie 6 – 13 jaar. 🙂 Voor ons ster-ologen en ruimte-ologen zijn drie CD’s interessant:

  • De Maan in 160 minuten: hierin leer je “alles wat een mens behoort te weten over onze maan, en meer..”. Maanfasen, verduisteringen, eb en vloed. Hoe ziet het maanoppervlak er uit? Wat zagen de astronauten bij hun landing en gaan we straks werken en recreëren op de maan? Over dit alles en nog veel meer vertelt prof.dr. Peter Barthel, hoogleraar astrofysica aan de Rijksuniversiteit Groningen.
  • Hoe plast een astronaut? is een luistercollege voor nieuwsgierige kinderen vol feiten en wetenswaardigheden over ruimtevaart. De vragen worden gesteld door kinderen uit diverse groepen van de basisschool en op een begrijpelijke en originele manier beantwoord door drs. Theo Jurriens, natuurwetenschapper aan de Rijksuniversiteit Groningen.
  • Hallo, is daar iemand?: een speurtocht naar buitenaards leven’, waarin wetenschapsjournalist Govert Schilling de kinderen meeneemt op een speurtocht naar leven op andere planeten. De aarde is niet de enige planeet in het heelal. Leeft er op die andere planeten ook iets? En bestaan er echt buitenaardse wezens?

De luisterwijscolleges kosten € 9,95 per cd. Alle LuisterWijs titels zijn (met korting) ook als download beschikbaar. Nou, is dat geen interessant kadootje voor Sinterklaas? Hint, hint… 😉 Bron: NOVA.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: