18 november 2018

De ‘extra’ Volle Maan van vorig weekend

De extra Volle Maan

De extra Volle Maan

Het is alweer

Reacties

 1. Jan Brandt zegt:

  hartstikke leuke hoor die "anabole volle maan" van afgelopen weekend maar…eh…ben ik dan werkelijk zo ongeveer de enige "sukkel" op dezer aardkloot die tijdens dat bewuste weekend ook nog effe wat aandacht heeft geschonken aan de "Geminiden"……U weet wel die meteoren-zwerm die vele malen spectaculairder is dan die "ever so boring" Augustus-perseiden….maar welke slechts ende alleen compleet vergeten wordt omdat het in dit jaargetijden meestal zo akelig koud is (waar blijft toch die beloofde opwarming van de Aarde…..Dordrecht, de riviera aan de oude Maas en zo??)
  Maar goed…..afgelopen weekend waren dus mijn schoonouders 45 jaar getrouwd (ik zal alle gelukwensen alsnog doormailen!!) en deze hebben dit heugljk feit gevierd met een "familie-pretweekend" in de diepe rimboe van Lochem op een "familie-pret-boerderij-huisje-dingetje"……en tijdens alle drukke zuip (karnemelk only!!) en vreetbezigheden heb ik toch nog kans gezien om….ondanks die irritante(!!) volle maan…. in twee uurtjes tijd…zo rond het maximum…een stuk of 50 Geminiden te zien waaronder drie hele heldere!
  Zoveel heb ik er heel vaak tijdens de vele obligate "pesteciden"-waarnemings-akties niet gezien….ofwel als de geminiden volgend jaar weer op het "komisch menu" staan…en die leuke (???) Maan is er dan eens niet om licht c.q.roet in het hemels eten te gooien, dan ga ik zeker weer kijken!!
  Heel grappig zwermpje die Geminiden, waarvan akte!
  En ja….die maanfoto is erg aardig voor zo'n refraktorretje…ha…ha..
  Newtons rule!!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.