3 maart 2024

Lezing: Stof en gas rondom sterren

Gas en stof rondom sterren

Gas en stof rondom sterren. Credit:  Jean-Charles Cuillandre (CFHT), Hawaiian Starlight, CFHT

Morgenavond 5 juni houdt R.Dijkstra een lezing bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens over stof en gas rondom sterren. Voor iedereen gratis en voor niks te aanschouwen, beluisteren, bewonderen, bekijken en noem ’t maar op. Even een tipje van de sluier die Dijkstra gaat oplichten: Alle materie op Aarde, waaronder dat in de lichamen van mens en dier, bestaat uit atomen. Waar komen die atomen eigenlijk vandaan? In deze presentatie wordt op die vraag ingegaan door middel van een denkbeeldige reis door de ruimte en de tijd. We ontdekken hierbij een nauwe band tussen de geboorte, het leven en de dood van sterren, en de atomen waar wij uit bestaan. We concluderen dat wij letterlijk uit “sterrenstof” zijn gemaakt. Kortom: vanaf 20.30 uur aanwezig zijn bij Huygens! 🙂

Share

Speak Your Mind

*