16 juli 2024

En dit is wat lezer Frans aan de hemel zag

Frans z'n vreemde licht

Frans z’n vreemde licht. Credit: Frans Rademakers.

De laatste weken melden diverse lezers dat ze verschillende vreemde lichtverschijnselen aan de hemel zien. Eén ding is mij inmiddels uit die meldingen wel duidelijk: het heeft niets te maken met vallende sterren (meteoren) of vuurbollen. Wat te zien is is menselijk van aard óf ongeïdentificeerd. Vorige week liet ik al een foto zien van lezer Daan, die het door hem waargenomen licht op vrijdag 12 juni fotografeerde. Gisteren kreeg ik een foto toegestuurd van een andere lezer, Frans uit Maastricht (wijk Heeg). Op zaterdag 20 juni om 23.40 uur zag hij de vreemde lichtverschijnselen en deze kwamen vanuit het noord-westen en ging richting het zuid-oosten. Hij was met nog iemand en meldde dat wanneer ze er eentje zagen deze een seconde of 20 á 30 in zicht bleef, om vervolgens af te zwakken. Iemand enig idee wat we hier allemaal van moeten bakken?

Share

Comments

 1. Adriaan Pek zegt

  Het is een gefotoshopte afbeelding van de zon of van een sinasappel.

  Mocht ik de prijs winnen dan stel ik deze gaarne ter beschikking voor een betere bestemming.

 2. Mmmm, ik denk dat Frans er iets anders over denkt. 😉 Eh… prijs, welke prijs? Heb ik ergens een prijs beloofd?

 3. frans ramakers zegt

  Ik dacht dat op deze site alleen slimmerikken aanwezig waren!!

  Tis echt geen zon of een of ander fruit.

  ik heb ook nog het niet ingezoomde origineel op de pc staan hoor.

  De krant hier in het zuiden heeft er ook aandacht aan besteed en ene Joost Hartman komt op de proppen met het gegeven dat het lampionnen zijn!!

  nou ja misschien komen we er nog eens achter wat het echt is geweest.

 4. frans ramakers zegt

  Vandaag in de krant melding dat er inderdaad door mensen lampionnen zijn op gelaten, maar toch wanneer die lampionnen rechthoekig zijn hoe kan dan mijn foto een rond voorwerp weer geven.

 5. Ik was afgelopen donderdag avond in het park bij het ceramique en daar heb ik ook 9 tot 12 vliegende lichten gezien rond 22.45. Het zag er vreemd uit. De lichten kwamen van de kant heer en gingen richting sint pieters berg.

  Groeten Rein

 6. Mmmm, klinkt allemaal Zuid-Limburgs, klopt dat? Ook daar kennelijk een hausse aan lampionnen.

 7. Beste lezers,

  ik heb afgelopen zaterdag 19 september twee maal een dergelijke vuurbal waargenomen. Dee eerste keer was rond 21:00 uur. De bal vloog met een constante snelheid door de lucht. Er was geen geluid te horen maar de snelheid was heel behoorlijk. Ik kon de bal goed volgen totdat hij verdween achter een rij bomen. Zo goed als ik in kon schatten 'vloog'de bal niet erg hoog. Een half uur later kwamen mijn ouders op bezoek en ik vertelde wat ik had waargenomen waarop mijn moeder zei dat ze aan de voorkant van mijn huis net eenzelfde bal had gezien. Na even de hemel te hebben afgespeurd zagen we een bal, dit maal veel hoger, door de lucht gaan. De richting was haaks op de andere waarneming. De bal veranderde meerdere malen van richting en beschreef onder andere een halve cirkel om vervolgens steeds verder en hoger te 'vliegen'totdat we hem niet meer konden waarnemen.

  Dit was niet de eerste keer dat ik een 'vuurbal' zag. De eerste keer was zo'n tien jaar geleden. Ik dacht toen dat er een vliegtuig ontplofte op zeer grote hoogte. ik zag namelijk veel en heftig vuur maar hoorde niets. De volgende dag volgde ik het nieuws op de voet en kon niet geloven dat er geen melding van een verongelukt toestel werd gemaakt. Ik kan me bijna niet voorstellen dat dit lampionnen zijn omdat de snelheid waarmee ze voortbewegen vrij hoog is. Ook zijn de vliegrichtingen/-hoogtes divers en beschrijven ze meerdere patronen.

 8. Henri Nijs zegt

  Ik heb het licht, zoals op de foto te zien is, ook waargenomen afgelopen donderdag om 22:50 in Zwolle en neem maar van mij aan dat het hier niet om een trucagefoto gaat.

  Met vriendelijke groet,

  Henri Nijs

 9. Henri Nijs zegt

  Datum waarneming 8-10-09

  Groet Henri Nijs

 10. Wij hebben gisteren een dergelijke bal in hoog tempo van de Heeg richting Cadier en Keer zien vliegen, hij hing af en toe stil en zigzagde, met de harde wind die er stond kan het echt geen lampion geweest zijn.

  Dit was 26-2-2010 rond 19.00.

Speak Your Mind

*