21 juni 2024

Google’s logo van vandaag: water op de maan!

Google’s logo van vandaag is wel héél actueel: water op de maan! Blup blup blup…

Google's logo: water op de maan

Credit: Google

Heeft uiteraard te maken met de vondst van LCROSS van water in de vorm van ijs op de bodem van de maankrater Cabeus. Een overzicht van meer van die astro-doodles, zoals ze ook wel worden genoemd, vind je hierzo. Tip voor deze kwam van Ian O’Neill via Twitter.

Share

Comments

 1. LCROSS had voorheen grote problemen, zoals met de te grote snelheid, met als resultaat een te hoge consumptie van brandstof.

  De inslagkrater kon met moeite worden gevonden en gefotografeerd.

  Grappig, nu heeft men van een mislukking een succes weten te maken.

  Straks hebben de toekomstige astronauten een zwembad tot hun beschikking.

  • Er is nooit sprake geweest van een mislukking hoor. Alleen het niet kunnen zien van de inslagpluim door de duizenden amateurs én vele professionele kijkers werd als een mislukking gezien, maar dat is niet hetzelfde als een wetenschappelijke mislukking.

   Hannes even wat anders, ik heb het forum weer geopend. In de vorige versie was jij ook altijd actief deelnemer. Moet je ook niet aanmelden (hint hint 😉 )

 2. Rints Swart zegt

  Toch frapant dat steeds meer berichten komen over die rood-oranje bollen. Nu ook weer een bericht over een formatie van 10 tot 12 stuks. Ikzelf heb 2 jaar terug boven Zwolle een formatie van 8 stuks waargenomen: een kwadrant met 4 bollen met daarachter 2×2.

  Vorig jaar eentje gezien boven Ermelo. Vrij recent heeft mijn vriendin boven Zutphen eentje waargenomen.

  Rints

  • Zeg Rints, het is eigenlijk door jou gekomen dat ik m'n astroforum weer nieuw leven heb ingeblazen. Jij wilde enige tijd geleden al die melders van vreemde lichtverschijnselen van mij hebben. Om privacyredenen heb ik dat uiteraard niet gedaan, maar ik heb toen wel dat forum opgezet, zodat iedereen makkelijker over meldingen kan discussiëren. Zou wel handig zijn als jij er dus ook bij komt. 😀

Speak Your Mind

*