7 juni 2023

Snif, het internationale jaar van de Sterrenkunde is voorbij

Credit: IAU

Wie goed op de kalender kijkt ziet dat het al weer 8 januari is en dat kan twee dingen betekenen: Eén, het Internationaal Jaar van de Sterrenkunde 2009 (IYA2009) wordt komend weekend officieel afgesloten met een bijeenkomst in Padua, Italië. 148 landen hebben aan het VN-jaar meegedaan, waarmee IYA2009 het grootste netwerk in de wetenschap ooit is geworden. En twee, dat ik vandaag jarig ben. 😀 Yep, een halve eeuw minus 1 jaar, zoals Jan al verklapte. Iedereen schijnt te zijn uitgenodigd, dus voorlopig even geen astroblogjes meer. CU tomorrow. Bron voor IYA2009: Nova.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: