30 mei 2024

Een timelapse video van Hollandsche bodem

Regelmatig laat ik van die timelapse video’s zien, gemaakt door op periodieke tijden foto’s te maken van de sterrenhemel en die foto’s achter elkaar te plakken tot een filmpje. De tijd dat ’t alleen maar door buitenlanders geproduceerde video’s zijn is gelukkig voorbij, want de bekende amateur-astrofotograaf Peter Pulles uit de polder bij Arkel is sinds kort ook overgaan op de productie van dergelijke video’s. 😀 Zoals deze van een bedekking van een dubbele ster door de maan. Vergeet niet je luidsprekers erbij aan te zetten.

[flashvideo file=http://www.astroblogs.nl/wp-images/doublestar.flv /]

Meer van die timelapse video’s van Peter, die in Nederland, Spanje en Hongarije geschoten zijn, vind je hier. Heeft Peter hier dure apparatuur voor gebruikt? Nee dus. Simpel een fotocamera op een statief [1]OK, toegegeven, voor die detailopname van de occultatie heeft Peter z’n telescoop gebruikt., foto’s maken, plakken die boel en klaar is Kees eh.. Peter. Oh ja, en een kraakheldere hemel erbij, da’s noodzakelijk. Mooi gedaan hoor!

Voetnoten

Voetnoten
1 OK, toegegeven, voor die detailopname van de occultatie heeft Peter z’n telescoop gebruikt.
Share

Comments

  1. Hmmmm, best wel een aardig filmpie….maarre..die hopeloze zweverige "geitenwollensokken-muziek" op de achtergrond zou ik toch liever vervangen zien door een iets meer "prikkelend deuntje"….van…eh…zoiets als "Rammstein" bijvoorbeeld…ha…ha..!!

Speak Your Mind

*