24 juli 2024

Hoera, ik mag mee met STS-134, de laatste shuttlevlucht

Ha, ik mag mee met de sts-134 crew. Eh… m’n naam en foto dan. 🙂 Credit: NASA

Nee, feliciteer mij niet als laatste uitverkoren Nederlander die in de voetsporen van Wubbo Ockels en Andre Kuipers met de allerlaatste vlucht van een Space Shuttle, da’s shuttle Endeavour met missie STS-134, mee mag. ’t Zijn slechts m’n naam en foto die met die nu al historische vlucht mee worden genomen. NASA heeft de website Face in Space opgezet om iedereen in de gelegenheid te stellen je naam en eventueel ook een pasfoto te uploaden. Je kan kiezen uit de missies STS-133 en -134. Zodra ‘jouw’ missie gelanceerd is moet je terug naar de site en kan je een zogenaamd Flight Certificate downloaden met jouw naam en foto d’r op. Leuk om daarna boven je bed of boven de wc-pot te hangen nietwaar? Op de bevestigingspagina die ik kreeg na m’n aanmelding stond wel een foutje, namelijk dat de Endeavour ergens in november dit jaar wordt gelanceerd. Wij Astrobloggers weten uiteraard wel beter, namelijk dat die vlucht is opgeschoven naar een start op 26 februari 2011, om 22.19 uur Nederlandse tijd om precies te zijn. Ach, ook de NASA kan een foutje maken, nietwaar? De tip voor deze website kwam overigens van Ard Hartsuijker via Twitter. Ard, thanx!

Share

Speak Your Mind

*