10 december 2019

Een duo van zwaargewichten: Eta Carina en WR 22


Is ‘t geen schitterende foto, die de ESO, de Europese Zuidelijke Sterrenwachten, vandaag gepubliceerd heeft? Het is een deel van de Carinanevel (NGC 3372) in het zuidelijke sterrenbeeld Kiel (Carina). Rechts op de foto zien we

Comments

 1. Dreskot zegt

  Geweldige foto en ik ben voor het origineel gegaan. Even als leek…. Heb ik goed gelezen dat deze nevel 5000 lichtjaren van ons is verwijderd?

  • Tsja, die afstand is een beetje verwarrend. In het persbericht van de ESO over WR 22 lees je dat de afstand 5000 lichtjaar is. Maar in een eerder persbericht over Eta Carina, in dezelfde Carina nevel gelegen als WR 22, lees je dat de afstand 7500 lichtjaar is. De waarheid zal wel letterlijk in 't midden liggen, dus ergens rond 6000 lichtjaar.

 2. Dreskot zegt

  Nou, we kijken maar niet op een paar(duizend!)lichtjaren meer of minder.

  Dank,

  Andres

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: