4 juli 2020

Waren de Aboriginals ‘s werelds eerste astronomen?

Emu aan de hemel

Onderzoek door de Australische sterrenkundige Ray Norris (the Commonwealth Science and Research Organization) heeft aan het licht gebracht dat het mogelijk is dat het Australische volk van de Aboriginals al duizenden jaren lang astronomie bedrijft. Mogelijk dat ze al 10.000 tot zelfs 20.000 jaar geleden aan astronomie deden en dat gaat verder terug in de tijd dan de bouwers van Stonehenge, welke 2500 jaar voor Christus werd gebouwd en dat tot nu toe als ‘s werelds eerste astronomische ‘observatorium’ wordt beschouwd. Volgens Norris hielden de Aboriginals de sterren in de gaten om te kunnen navigeren en om de tijd bij te houden. Ook vertelden de sterren hun welk seizoen ze te wachten stond. De Aboriginals waren een nomadenvolk, dus de

Comments

  1. Roy Jeuring zegt

    Wanneer is mars savonds weer te zien?

    Ik heb laatst een Philips Toucam gekocht voor de telescoop.

    en heb op google gezien wat voor een mooie opnames je van mars kunt maken en vroeg me dus af waneer mars weer te zien is.

    roy.

  2. Mars en Saturnus gaan korte tijd na de zon onder, dus voorlopig niet zichtbaar. Voor Mars moet je wachten tot juni 2011 als je 'm in de ochtendschemering wilt zien/fotograferen. Helaas pindakaas.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: