22 mei 2019

Zo, ik heb ook glasvezel in huis

Vanmorgen zijn ze bij mij thuis bezig geweest om de glasvezel tot in de meterkast aan te leggen. Ik heb er een tweet over de wereld in gestuurd. Met dat glasvezel krijg ik supersnel internet, TV en telefoon, tenminste daar ga ik vanuit. Het daadwerkelijke signaal komt naar verwachting begin volgende maand binnen, dus dan kan ik genieten. Boeiend was om te zien hoe die monteur dat superdunne fiberkabeltje verbond met het fiber van het kastje. ‘Glasvezel lassen’ heet dat geloof ik en ik kwam het volgende filmpje tegen waarin wordt getoond hoe dat gaat:

Na het lassen en installeren van het kastje werd het spul doorgemeten. Volgens de monteur kon het niet beter. Nou, daar hou ik ‘m aan.

Reacties

 1. Wow, ik ben jaloers!

 2. Nu het dan toch over internet en snelheid ervan gaat kan ik deze gelegenheid misschien aangrijpen om aan te kaarten dat ik, ondanks de snelheidsverbeteringsaankondiging laatst, eigenlijk geen verschil merk en vaak tegen lange wachttijden (tot 15s) aanloop bij het openen van een pagina hier.

  Ik heb even snel een kijkje genomen wat de oorzaak zou kunnen zijn:

  http://img80.imageshack.us/img80/1593/astroblogs….

  Paars = waiting, grijs = receiving, groen = connecting, dus ik vermoed dat de webserver die 8s erg druk/onhandig aan het doen is met een database of iets dergelijks. Het zijn altijd diezelfde twee requests die voor problemen zorgen, in dit geval was het 8 seconden, dit varieert een beetje maar het punt lijkt me duidelijk.

  Als dit allemaal maar vaag klinkt dan verschaf ik graag meer/gedetailleerdere informatie 🙂

  ps. nu ik toch bezig ben, onderaan dit reageervak staat hetzelfde checkboxje voor email notifictaion tweemaal

 3. Chris, bedankt voor je reactie. Ik zie dat je Firebug gebruikt hebt. Eh… die twee requests die voor problemen zorgen, weet jij welke dat zijn? Dat zijn toch die twee met GET index.php etc…? Heb je er meer info over? Ik wil af van die 8 seconden laadtijd.

 4. Ik heb er zelf nog even naar gekeken. Klopt het dat het om twee kleine bestandjes ging, bbutton-left.png en bbutton-right.png? Ik heb daar al eerder naar gekeken, maar dat leverde toen geen verbetering op, omdat ik geen idee had bij welke plugin ze horen. Nu heb ik twee bestandjes geupload met die naam, die een links- en rechtsteken voorstellen. Volgens mij zijn de laadtijden van die twee bestandjes een stuk gekrompen.

 5. Klopt, Firebug inderdaad 🙂 Ik heb de twee requests teruggezocht in de pagina-source (redelijk bovenaan):

  link rel="stylesheet" type="text/css" href="https://www.astroblogs.nl/index.php?ak_action=aktt_css&v=2.4"
  Lijkt een stukje css te zijn wat voor het tweetblokje gebruikt wordt.

  script type="text/javascript" src="https://www.astroblogs.nl/index.php?ak_action=aktt_js&v=2.4"
  Gezien de naam een stukje javascript voor hetzelfde tweets-blokje bedoeld is maar de grootte is 0 byte dus erg veel doet het niet (behalve dan lang duren voor het opzoeken van die 0 byte :))

  Nog wat bevindingen:

  – Ik heb niet het idee dat het door iets lokaal bij mij komt maar het zou goed zijn om te horen of meer mensen mijn ervaring delen.
  – Het is zeker niet iedere keer 8s, ik heb even gerefreshed voor extra dramatisch effect 🙂 maar het is ook zeker geen uitzondering en langer komt ook voor.
  – Ik volg de site via een rss reader, dus kom vaak binnen direct op een artikel pagina, waar de tweet-widget niet aanwezig is (maar de verwijzingen naar genoemde css en javascript wel)
  – Het lijkt alsof het vaker optreedt bij de eerste pagina die ik bezoek, maar ook daarna als ik een keer of 20 refresh treedt het zeker 4 keer op dat ze langer duren dan de 1-2s die het minimum lijken te zijn (wat ook niet enorm rap is maar ik denk wel naar verwachting).
  – Als ik die twee adressen los van elkaar direct opvraag in mijn browser lijkt het een stuk beter te gaan (meestal 1-2 sec, maar soms ook wel weer circa 5)
  – Het effect wordt versterkt omdat ze het laden van de rest van de pagina blokkeren, de rest van de content wordt niet ondertussen ook geladen (aangegeven door firebug met die verticale strepen in het plaatje)

  Ik heb verder geen kennis van wordpress en gebruik het ook nooit, maar misschien is er een nieuwere versie van de twitter-widget die het probleem verhelpt? Als het probleem niet bij de widget zelf ligt wordt het wat waziger, kan ik vooralsnog niet echt veel nuttigs over zeggen ben ik bang.

  edit: oeps, de html werd natuurlijk weggehaald door het misbruik-filter, hopelijk mag het zonder vishaken wel 🙂

 6. Ik zou ook Firebug willen hebben, maar de rest van 't gezin (vier vrouwen, ik ben zwaar in de minderheid) is een IE-adept, en wil niet over op Firefox. Zucht… Die bestanden aktt_js&v=2.4 en aktt_css&v=2.4 horen bij de plugin Twitter Tools. Ik heb op het WordPress gelezen dat die twee vaker voor lange laadtijden zorgen. Maar een oplossing heb ik er niet voor. Ik gebruik ook Minify om de bestanden te versnellen. Twitter Tools heb ik wel nodig om te blogs op Twitter te kunnen plaatsen. Ken jij misschien een alternatief voor TT?

 7. Lijkt erop dat de widget idd voor, zeer herkenbare & database gerelateerde, problemen zorgt: http://wordpress.org/support/topic/plugin-twitterhttp://wordpress.org/support/topic/plugin-twitter
  Om eerlijk te zijn klinkt dat allemaal niet al te jofel in mijn software-developer oren.

  Zo op het eerste gezicht lijken er meer alternatieven te zijn dan je lief is: http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=

  Ik begrijp dat je de widget ook gebruikt om berichten op de twitter account te plaatsen, waarschijnlijk kunnen ze dat lang niet allemaal. Als alternatief zou dat met iedere twitter client (buiten wordpress om) kunnen, maar dat hangt natuurlijk af van de persoonlijke voorkeur. Het zou wel de mogelijkheid openen om een wat meer lichtgewicht twitter widget te gebruiken die puur de laatste tweets weergeeft, maar misschien staat er nog een pareltje in de waslijst die alles kan zonder de webserver onnodig te belasten.

  ps. Firefox en IE kunnen prima naast elkaar draaien, IE default browser laten en vrouwlief zal er weinig van merken 🙂

 8. Ik heb zojuist Twitter Tools vervangen door Tweetupdater. Kijken of die beter werkt en minder belastend voor de server is. Bedankt voor je adviezen!

 9. Ziet er goed uit voor het tweets-posten gedeelte, en de pagina's laden een stuk sneller nu. Ook bedankt voor de snelle reacties 🙂

 10. Hij weer wel.

  Bij ons zal dat nog wel ff duren denk ik.

  Jaar of 10……..

 11. @Rene,

  Bij ons ook denk ik. Misschien wel 15 jaar!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: