23 juli 2024

De eclips vanaf de Dordtse Stoopbank

Vanmorgen heb ik de zonsverduistering (ook wel eclips genoemd) gezien vanaf de Dordtse Stoopbank, samen met Jan Brandt en Piet, een ex-lid van de sterrenclub. Hier enkele foto’s die ik gemaakt heb, de laatste met Jan z’n Mylarfilter.

De eerste is om 8.54 genomen, enkele minuten nadat de zon was opgekomen, de tweede om 9.38 uur en de laatste om 9.47 uur. Vanavond wellicht nog meer sfeerplaatjes. Mooi was trouwens dat op een gegeven moment er een groepje zonnevlekken tevoorschijn kwam, bij het midden van het zonsoppervlak.

Share

Comments

 1. Adriaan Pek zegt

  De middelste is verreweg het mooiste!

 2. Hoi Arie,

  Het was een, onverwacht,waarlijk heel mooie (en steenkoude..arrggghh!!) eclips….enne….mooie plaatjes ook nog eens te herinnering.

  Mijn foto's zijn niks geworden, maar dat geeft niet..want die van jou zijn gelukkig wel gelukt! Vanavond is er trouwens op BBC 2 om 21.00 uur een heel uur lang het programma "stargazing life" te zien met als onderwerp o.a. natuurlijk deze mooie eclips….gaat dat zien..gaat dat zien!!

 3. Hoi Arie,

  Mooie plaatjes! Ook ik was in de polder (bij Schelluinen) de resultaten zijn hier te zien: http://www.flickr.com/photos/sterrenwacht_schellu
  Trouwens Arie, jullie waren met Piet…. is dat Piet de Bruin toevallig? De beste man komt hier wel eens "meekijken" in de sterrenwacht.

  Groetjes Gerrit

 4. Ja, ik geloof dat het die Piet was. Hij had een Orion kijker en daarachter z'n camera. Ook hij heeft mooie foto's gemaakt. Mooie foto's overigens daar in Schaluinen! Heb je nog meer geschoten of was de zon vervolgens verdwenen achter de wolken? Bij ons kwam 'ie na een half uurtje weer tevoorschijn. We hadden echt mazzel.

Speak Your Mind

*