4 december 2023

Supernova SN2011dh vanuit Dordrecht!

M51 gefotografeerd begin Mei 2011

OK……….als dit nu een persconferentie zou zijn geweest betreffende een groot internationaal wereldschokkend nieuwsfeit dan zou ik dit verhaaltje kunnen beginnen met de ietwat, in het licht

Share

Comments

  1. Jan, gefeliciteerd met je eerste supernova! Zal vast niet de laatste zijn.

  2. Jan (H) zegt

    Er wordt via het Astroforum een oproep doorgegeven van American Association of Variable Star Observers (AAVSO Special Notice #243 Pre-SN 2011dh images of M51 requested) om opnames van M51 tussen 30 mei en 2 juni door te sturen. Nu heb ik toevallig mijn M51 in de nacht tussen 29 mei en 30 mei gemaakt (zonder de supernova te herkennen) en heb ik deze wetenschappers een email gestuurd. Misschien deze oproep verder bekend te maken?

    Zie:
    http://www.astroforum.nl/threads/132605-Supernova

  3. Jan, bedankt voor de link. Een direct linkje naar de AAVSO-oproep is hier te vinden, incl. het e-mailadres waar je foto's naar toe kan sturen. Afgelopen vrijdag was Cees Aarnoutse ook op de sterrenclub. Hij vertelde M51 op 28 mei te hebben gefotografeerd, één dag eerder dus.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: