21 oktober 2020

Astroblogs flashbacks: over blauwe manen en zonnen

Blauwe manen en zonnen (gepubliceerd 14 april 2007)
Blauwe maanGisteravond (13 april 2007) was weer een zeer amusante bijeenkomst van sterrenvereniging Christiaan Huygens. Het was een waarneemavond, maar omdat het door de zomertijd pas laat donker wordt hadden we eerst tijd voor andere interessante bezigheden. De kersverse nieuwe voorzitter van Huygens, Arno, opende de bijeenkomst op ludieke wijze door ‘vrijdag de dertiende’ schuine streep ’13 april’ even in historisch perspectief te plaatsen. 13 April 1970 bijvoorbeeld was de dag dat het verkeerd ging aan boord van de Apollo 13 en dat de bemanning de befaamde uitspraak ‘Houston, we’ve got a problem’

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.