22 juli 2024

De grote UARS-Elenin-neutrino-herfst-piek

De UARS-Elenin-neutrino-herfst-piek

Het was gisteren een druk dagje op de Astroblogs. De laatste maanden heb ik zo gemiddeld tussen de 1000 en 1500 bezoekers per dag, maar vanaf donderdag is er even een flinke piek te zien. Donderdag ruim 2100 bezoekers en gisteren zelfs bijna 4500! Vandaag staat de teller op ruim 2400, maar we hebben nog een paar uur te gaan. Reden van de opmerkelijke stijging: heel veel mensen die via Google of andere zoekmachines op zoek zijn naar info over de neervallende satelliet UARS, de doemkomeet Elenin, de sneller dan het licht bewegende neutrino’s en de start van de herfst. En bij alles kwamen ze bij de Astroblogs uit. Een betere plek kan je toch niet bedenken! 😀 Hiernaast een screendump van een WordPress-app die ik op m’n Samsung Galaxy S2 telefoon heb geïnstalleerd en waarmee ik die aantallen in de gaten kan houden. Die welgeteld 4496 bezoekers van gisteren vormen overigens niet m’n all-time-high-record. Dat staat nog altijd op 6515 bezoekers, die ik op 12 augustus 2009 ontving. Toen was half Nederland op zoek naar info over de Perseïden.

Share

Comments

  1. En nu maar hopen dat het helpt om het resultaat van een volgende poll te verbeteren 😉

  2. Goed gedaan Adrianus V!

Speak Your Mind

*