24 oktober 2020

Phobos-Grunt succesvol gelanceerd met Zenit-2 draagraket

De lancering van de Phobos-Grunt sonde

Vanavond om 21.16 uur Nederlandse tijd is vanaf lanceerplatform 45/1 op Kosmodroom Bajkonoer in Kazachstan de Russische sonde Phobos-Grunt gelanceerd, op z’n Russiaans ?????-?????, oftewel ‘Phobos Bodem’. Geen onterechte naam, want deze sonde gaat volgens plan landen op de kleine Marsmaan Phobos en daar wat monsters te verzamelen, die in 2014 weer terug moeten keren op aarde. Ik heb jullie daar gisteren die video over laten zien, weten jullie ‘t nog? 😉 Aan boord van de sonde is ook nog een kleine Chinese sonde, de

Comments

  1. Jammer dat vooralsnog alleen de lancering gelukt is. TMI is niet gelukt. Serieuze problemen dus. Ga naar http://www.russianspaceweb.com voor de laatste info.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: