17 april 2024

De oogst van vijf minuten fotograferen: Maan, Jupiter, Venus én ISS

Vanavond kwam het ISS weer eens over, het internationale ruimtestation waar onze landgenoot André Kuipers verblijft. Het was kraakkraakkraak-helder, dus ik dacht ‘kom, laat ik het tafereel maar eens vastleggen’. Nou was niet alleen het ISS te zien, maar ook de Maan, Venus en Jupiter. En dus heb ik allen maar even op de digitale gevoelige plaat vastgelegd, telkens 30 seconden belicht. Hierboven ISS en Jupiter, waarbij het ISS die streep is. Hieronder Venus en de Maan.

En hieronder tenslotte de Maan en Jupiter.

Share

Comments

 1. Jan Brandt zegt

  Mooie foto's Arie…….enne als ik één dezer dagen net effe NIET bezig ben met het repareren van andermans dooie auto's dan volgen er nog (hopelijk) een paar aardige close up foto's mijnerzijds van het ISS plus Soyuz van Drééke!!

 2. Jan Brandt zegt

  Oh ja….enne toch nog effe dit. Eh….wat heb ik misdaan dat er nu opeens ongevraagd steeds maar weer een pop up rechtsonder op mijn beeldveld verschijnt met allerlei vreemdsoortig "bekijk ook deze astroblog"..etc..etc..etc… gedram?? Kan jij (mag jij) dat weghalen VOORDAT ik mijn beeldscherm met een moker te lijf ga??!!

 3. Eh.. die popup is een plugin, die lezers attendeert op andere blogs, die ze wellicht interessant vinden. Als er nou meer zijn die dat alleen maar irritant vinden dan haal ik 'm gewoon weer weg.

  • Jan Brandt zegt

   Ah…kijk….als ik maar weet dat die doelbewust bij JOU vandaan komt….dan vind ik het best. Eh….probeer het maar niet te snappen, OK?…….Prettige en vooral veilige jaarwisseling…..zorg dat een voetzoeker geen "Adranus V-zoeker" wordt!!!

Speak Your Mind

*