22 mei 2024

NASA heeft plannen voor ruimtestation voorbij de maan

NASA heeft plannen om een ruimtestation voorbij de maan te bouwen. Credit: NASA

Volgens de Orlando Sentinel heeft NASA plannen om een ruimtestation te bouwen op een afstand van 443.000 kilometer van de aarde – oftewel, voorbij de maan. Dit ruimtestation, Gateway Station genoemd, zal dan gebruikt worden als beginpunt voor toekomstige reizen naar de maan, Mars, en verder. Om de kosten te drukken hoopt NASA onderdelen van het ISS te hergebruiken, en de productie van andere onderdelen uit te besteden aan Rusland en Europa.Gateway Station zal geplaatst worden op het Aarde-Maan Libratiepunt 2 (EML-2), een locatie op een afstand van 60.800 kilometer vanaf de maan. Op dit punt wordt de zwaartekracht van de aarde en de maan precies in evenwicht gehouden, waardoor een minimale hoeveelheid brandstof nodig is om het station op z’n plek te houden.NASA is van plan om de Orion-SLS raket te gebruiken om onderdelen en bemanning op hun plek te krijgen. Deze raket is momenteel in ontwikkeling en zal in 2017 voor het eerst gelanceerd worden. De bouw van de Gateway kan dan in 2019 beginnen. Volgens de Sentinel is het plan al maanden in ontwikkeling en is het hoofd van NASA, Charlie Bolden, al op bezoek geweest in het Witte Huis om zijn plan te promoten. Hoe dit plan door de president is ontvangen, is echter niet bekend.

Er bestaan in totaal vijf Aarde-Maan libratiepunten. credit: David A. Kring, LPI-JSC Center for Lunar Science and Exploration

Share

Speak Your Mind

*