21 maart 2019

Wat gebeurt er allemaal tijdens de supersonische vrije val van Baumgartner?

Update:

Reacties

  1. http://Jan%20the%20astroman zegt

    leuk filmpje….enne….er knalt bij mij zomaar opeens een vraagje binnen die ik wellicht beter tijdens space up (of beter nog tijdens die mega space-gig in Napels van deze week!) had kunnen stellen….Maarre….als die “Arnold schwarzenegger-kloon” (geintje…!!) zo leuk(?), makkelijk(? en goedkoop(?) naar 36 km hoogte stijgt met zo’n “balloneke”……waarom wordt die methode van “lanceren” eigenlijk niet vaker gebruikt als eerste stap de ruimte in inplaats van al die “zware heavy metal rocket methodes” die we tot op heden gebruiken. Als je nu inplaats van een “Baumgartner-kippenhok” een klein space shuttle’tje aan zo’n ballon zou hangen en die pas op 36 km hoogte “het laatste stukkie riching LEO” op eigen raketkracht laat doen waar de luchtweerstand minimaal is…..zou je dan niet veel goedkoper uit zijn?? Of als dat dan onverhoopt technisch niet haalbaar zou zijn, zou het dan vanuit “ruimtetoeristisch oogpunt” op z’n minst niet mogelijk zijn om inplaats van…eh…” te moeten uitstappen”….met een aan die ballon gehangen zweefvliegtuigje weer naar beneden te gaan?? Al dat botte bijl rap accelereren G-krachten raketlanceergedoe is “not really my cup of tea” (als doorwrocht 2CV-piloot hou ik namelijk van GEEN-krachten en NIET van G-krachten!!!) maar een leuk, betaalbaar en vooral sereen ritje de ruimte in per ballon, dat zie ik dan weer wel zitten!!
    p.s. LEO…is weer zo’n fraaie NASA-kreet voor Low earth orbit

    • Da’s inderdaad een idee, zo’n lancering op 36 km hoogte. Moet alleen een knoert van een heliumballon zijn, wil die zo’n mini-shuttle naar boven brengen. Op het volgende International Astronautical Congress – nummer 64 geloof ik – moeten we ook maar acte de presence geven en jouw idee naar voren brengen. Jan, wat dacht je er van, een presentatie voor zo’n zaal met 4000 ruimtebobo’s. 😀

  2. http://Jan%20(H) zegt

    Fantastisch mooie animatie van hoe hij dit gaat doen.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: