17 april 2024

Komende vrijdag brengt André Heijkoop z’n ‘kanon’ in stelling

André Heijkoop en z’n 24″³ f3.7 truss Dobson

Vrijdag a.s. is er thema/waarneemavond bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens in Papendrecht. Die avond zal André Heijkoop ons vertellen over zijn nieuwe aanwinst, z’n gigantische 24″³ f3.7 truss Dobson. André neemt de door hemzelf gebouwde Dobson mee, dus mocht het die avond helder zijn dan houdt hij de presentatie buiten onder de sterren. Onlangs was André z’n telescoop ook al onderwerp van gesprek op de telescopenavond van Paul Bakker, maar toen stond de hele zaal vol met kijkers, aan de hand waarvan Paul allerlei onderwerpen besprak. Vrijdag is alle aandacht alleen op hem en z’n Dobson gericht. De zaal van Huygens is 12 oktober open vanaf 20.00 uur en om 20.30 uur start de presentatie van André, afhankelijk van het weer binnen of buiten. Hier heb je een routebeschrijving naar Huygens en iedereen is van harte welkom, ook niet-leden.

 

Share

Comments

  1. Jan the astroman zegt

    “kanon in stelling???”..Help….Bukken…..incoming photons!!!!!

Speak Your Mind

*