19 oktober 2018

Hoe zou een blauwe, levende Mars eruit kunnen zien?

Blauwe Mars

Hoe zou een natte, levende Mars eruit zien?

Het is lastig om voor te stellen hoe Mars er vroeger heeft uitgezien, toen diens valleien gevuld waren met water en diens dikke atmosfeer bezaaid was met wolken. Het is nog lastiger om voor te stellen hoe Mars eruit zou hebben gezien als het een eigen biosfeer zou hebben gehad. Gelukkig hoeven we ons fantasievermogen niet langer aan te spreken: dat heeft softwareontwikkelaar Kevin Gill voor ons gedaan. Hij heeft namelijk gebruik gemaakt van gegevens die zijn verkregen door de Mars Reconnaissance Orbiter om een virtuele versie te maken van een levende Mars.

In de artistieke impressie vult een enorme oceaan de helft van de planeet, waarbij

Reacties

  1. Schitterend om te zien, zo’n aardse versie van Mars, nietwaar?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.