23 april 2024

Google herdenkt geboortedag Douglas Adams met een doodle

adamsdoodle

Credit: Google.

Vandaag – 11 maart 2013 – zou de Engelse schrijver Douglas Adams 61 jaar zijn geworden, ware het niet dat hij al in 2001 op 49-jarige leeftijd aan een hartaanval overleed. We kennen Douglas vooral van zijn hoorspel en boek The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (HHGTTG), in het Nederlands uitgebracht als Het Transgalactisch Liftershandboek – een trilogie in vijf delen. 🙂 Om z’n geboortedag te herdenken heeft Google vandaag een doodle uitgebracht – dat is zo’n speciaal ontworpen logo – ter ere van Adams. Op de pagina van Google zelf heb je een interactieve versie met geluid en animatie, maar die krijg ik hier niet afgebeeld.

Share

Comments

  1. Olaf van Kooten zegt

    Ja, ik had het gezien! R.I.P. Douglas Adams, ik ben een groot fan van z’n werk 🙂

    • Heb je ook al het ‘zesde’ deel gelezen? Een vriend van mij kreeg dat pas voor z’n verjaardag, geschreven door Eoin Colfer, genaamd And Another Thing… Geschreven met toestemming van Jane Belson, de weduwe van Douglas Adams.

Speak Your Mind

*