14 april 2024

Noord-Italië opgeschrikt door krachtige tornado – schade is groot

Okee, weer even een uitstapje naar een andere passie van me: meteorologie. Het noorden van Italië is eergisteren opgeschrikt door een keten van heftige supercel-onweersbuien. De zeer instabiele lucht heeft tot meerdere tornado’s geleid, waarvan de zwaarste windsnelheden van 210 km/u wist te bereiken. Deze tornado van de klasse F3 heeft flinke schade veroorzaakt in de omgeving van Milaan. Onderstaande video is een compilatie van filmpjes die geschoten zijn door mobiele telefoons:

http://www.youtube.com/watch?v=LjgwqOyFJUg

De meest spectaculaire video van de tornado kan ik op YouTube niet vinden. Gelukkig staat-ie op de site van RTL 🙂 Ik kan ‘m helaas niet embedden, dus ff klikkie doen 😉

Share

Comments

  1. Rob van der Meer zegt

    Beste Olaf,

    Ga nou eens wat aan je dees en tees doen …

    Groet,
    Rob

Speak Your Mind

*