28 februari 2020

Tien leuke feitjes over de Perseïden

Perseid 0

Morgennacht is het zo ver: het hoogtepunt van de Perse

Comments

 1. Leuke blog! Morgennnacht ga ik met collega-Astroblogger Jan Brandt ook Perseïden waarnemen in de Dordtse Biesbosch en ik hoop er inderdaad honder per uur te mogen aanschouwen. 😀 Eh… nog even over de grootte van de kern van de komeet Swift-Tuttle: op deze Wikipedia-pagina staat dat deze 26 km in doorsnede is, hierboven staat 10 km. Geen idee wat de juiste omvang is.

  • Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt

   Succes mannen! Ik ga ook wel even kijken denk ik, maar ik ben niet zo’n waarnemer. Maar ach ik heb ook ADD/PDD-NOS (hele mond vol) dus ik raak nogal snel verveeld 😛 – Space.com zegt 6 miles. Ik heb ook geen idee wat de juiste is 😉

  • Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt

   Nou dat moet een tegenvaller zijn. 🙁 wolken, wolken, wolken…

 2. Olaf, dank je! Mochten we nog wat meteorieten vangen van die Perseïden, dan krijg je er eentje van me. 🙂

 3. Gisteravond ook al…solo….een waarneempoging gewaagd….
  die op een volledige astronomisch-meteorologisch teleurstelling uit is gelopen..grrrrrrr!!.

  Dacht dat ik dat soort gezeik zo langzamerhand wel een beetje achter me had gelaten…niet dus, helaas pindakaas- enne alle geavanceerde weersverwachtingen, high tech astroweer, apps, etc. ten spijt die dus voor die bewuste gisteravond “glorious clear nightskies” voorspelde begon het echt meteen dicht te trekken toen ik het hoopvolle hoofd ten hemelen verhief.

  een typisch gevalletje van “Cumulus irritantus permanentus”….diepe zucht. Nou ja……vanavond dan maar weer “hoopvol ten strijde”

 4. Jurgen Kobierczynki zegt

  Wat een weer 🙁
  Gisteren had ik gelukkig wel een meteoor gezien, en zelfs ook eentje gefotografeerd:
  http://www.flickr.com/photos/jurgenk2/9490858742/

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: