21 maart 2019

Sondes en rovers klaar voor passage 1 oktober komeet ISON langs Mars

Voorstelling van de passage (credit: Starry Night/Stuart Atkinson)

Voorstelling van de passage (credit: Starry Night/Stuart Atkinson)

Een hele batterij aan sondes en rovers om en op de planeet Mars is klaar om de passage te bekijken van de komeet ISON op 1 oktober a.s. De komeet zal die dag mars op een afstand van 0,07 Astronomische Eenheid – da’s ruim 10 miljoen km – passeren, een afstand die zes keer kleiner is dan de kleinste afstand die komeet ISON tot de aarde zal krijgen. Onder andere de Marsrover Curiosity en de sonde

Reacties

  1. Monique http://Monique zegt

    Gelukkig maar want Ruimtesonde Deep Impact tolt stuurloos door de ruimte (geen plaatjes van ISON).Maar geen paniek er is plan B. We hebben dan nog de Marsrover Curiosity en de sonde Mars Reconnaissance Orbiter met zijn haarscherpe HiRISE camera 😀 Kom maar op met de plaatjes.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: